Παρασκευή 30 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΟΝΕΙΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ ΒΟΥΛΑΣ
Απαίτησαν λεφτά για σχολεία

«Οχι άλλη κοροϊδία δώστε λεφτά για τα σχολεία» απαίτησαν χτες γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί της Βούλας, που απέκλεισαν συμβολικά για περίπου 45 λεπτά και τα δύο ρεύματα της Λ. Βουλιαγμένης στο ύψος της Γούναρη. Απαίτησαν να δοθούν από την κυβέρνηση τα χρήματα που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση οικοπέδου που εδώ και 15 χρόνια προορίζεται για ανέγερση σχολείου.

Οπως κατήγγειλαν χτες γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις κωλυσιεργούν και δεν πληρώνουν τους ιδιοκτήτες ώστε να ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση. Αποτέλεσμα, αν δεν γίνει πλέον μέχρι τις 18 Μάη που έχουν δώσει διορία τα δικαστήρια, θα είναι να χαθεί το οικόπεδο και η ελπίδα νέου σχολικού κτιρίου. Στο χώρο έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστεί το 3ο Γυμνάσιο - Λύκειο ώστε να αποσυμφορηθούν τα άλλα δύο τα οποία πλέον δεν αρκούν για να στεγάσουν τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό μαθητών.

Αναφορικά με την υπόθεση, εξέδωσε χτες δελτίο Τύπου ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων, που από την πλευρά του αναφέρει ότι «η καθυστέρηση στη διαδικασία απαλλοτρίωσης του οικοπέδου οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει ακόμη εκδοθεί η τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου, για την τιμή μονάδος απαλλοτρίωσης του χώρου. Εκείνη που είχε εκδοθεί αρχικά με απόφαση του Πρωτοδικείου, θεωρείται εξαιρετικά υψηλή και ο ΟΣΚ προσέφυγε στο Εφετείο, με στόχο την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος», ισχυρίζεται ο Οργανισμός και καταλήγει ότι μετά ...την έκδοση της απόφασης και «εφόσον» ...διασφαλιστούν οι πόροι, «θα» προχωρήσει στις ενέργειες για το σχολείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ