Παρασκευή 30 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στην τελική ευθεία για το Συνέδριο

«Ο κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου. Η ΚΝΕ η Οργάνωσή μας», είναι το σύνθημα που απευθύνει η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας σε δεκάδες χιλιάδες νέους, ενώ βαδίζει ήδη στην τελική ευθεία για το 10ο Συνέδριό της, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 7, 8 και 9 Μάη. Από το Γενάρη που έχουν δημοσιευτεί οι Θέσεις για το Συνέδριο του Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης, έχει ακολουθήσει πλούσιος και γόνιμος διάλογος, ο οποίος εκτυλίσσεται μέχρι και τελευταία στιγμή και φιλοξενείται στον «Οδηγητή», το Οργανο του ΚΣ της ΚΝΕ. Ωστόσο, ο διάλογος γύρω από τις Θέσεις συνεχίζεται σε σχολές και σχολεία, χώρους δουλειάς και στους δρόμους, εκεί όπου δίνονται μεγάλες και αλλεπάλληλες μάχες για το δίκιο της εργατικής τάξης.

Αύριο κυκλοφορεί ο «Οδηγητής» του Μάη κι αυτό το τεύχος είναι αφιερωμένο στο Συνέδριο. Και όχι μόνο. Το μαγιάτικο τεύχος είναι αφιερωμένο στην εργατική τάξη. Στους προλετάριους του Σικάγου, στους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης, στους «200» της Καισαριανής, στην αυριανή Πρωτομαγιά, στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 15 Μάη. Ο Μάης για το 10ο Συνέδριο, για κάθε νέο κομμουνιστή, είναι πηγή έμπνευσης, ταξικού μίσους, διδαγμάτων και αποφάσεων που θα εφαρμοστούν με επαναστατική αισιοδοξία, καθώς «ο πήχης είναι ήδη πιο ψηλά. Το επόμενο διάστημα τα καθήκοντα των νέων κομμουνιστών θα είναι σύνθετα. Καλούμαστε να ανταποκριθούμε σε σκληρούς αγώνες, να ανεβούμε δρόμους ανηφορικούς».

Παράλληλα, η ΚΝΕ τιμά τη συμπλήρωση 140 χρόνων από τη γέννηση του Βλαντιμίρ Ιλιτς Ουλιάνοφ - που έμεινε στην Ιστορία με το επαναστατικό του όνομα Λένιν - μ' ένα ένθετο περιοδικό, το οποίο θα κυκλοφορήσει αύριο μαζί με τον «Οδηγητή». Αυτό το μικρό ένθετο έχει στόχο να λειτουργήσει ως επίκαιρος οδηγός για τη μελέτη του έργου του Λένιν, καθώς «είναι απαραίτητο στοιχείο για τη διαμόρφωση της επαναστατικής προσωπικότητας του νέου κομμουνιστή».

Πρόκειται για ένα ένθετο, που αναδεικνύει - με περιληπτικές αναφορές σε έργα του - την επιστημονική εργασία και πάλη του Λένιν ενάντια στη νόθευση της επαναστατικής θεωρίας, απέναντι στην αστική και οπορτουνιστική διαστρέβλωσή της, η οποία αποτέλεσε καθήκον πρώτης γραμμής, που διέπει όλο το έργο του. Το ένθετο περιέχει πλούσιο και σπάνιο φωτογραφικό υλικό, καθώς και κατάλογο με όλη τη βιβλιογραφία του.

Στον «Οδηγητή» φιλοξενούνται, μεταξύ άλλων, ρεπορτάζ, άρθρα και αφιερώματα στην 48ωρη απεργία του ΠΑΜΕ, στις φοιτητικές εκλογές και την ανάγκη ισχυροποίησης του ΜΑΣ, στις εργασιακές σχέσεις, στις εξελίξεις στην Παιδεία, στη γυναικεία ανισοτιμία, στα 65 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, συζητήσεις με εκπροσώπους ξένων Κομμουνιστικών Νεολαιών και πολλά άλλα. Επίσης, αφιερώματα με αφορμή τα 5 χρόνια από το θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη και τον αιφνίδιο θάνατο του Τάκη Τσιόγκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ