Τρίτη 4 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Συνεχίζονται οι δολοφονίες αμάχων

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Αμείωτες συνεχίζονται οι επιθέσεις εναντίον αμάχων στο Αφγανιστάν, από τα αμερικανο - ΝΑΤΟικά στρατεύματα. Το Σάββατο στην επαρχία Ζαμπούλ, κατοχικά στρατεύματα σκότωσαν δύο γυναίκες και ένα κορίτσι, με τη δικαιολογία ότι «νόμιζαν πως επρόκειτο για Ταλιμπάν», ενώ ακόμα οκτώ άμαχοι σκοτώθηκαν το βράδυ της Κυριακής από νάρκη «Ταλιμπάν» στη Ζουρμάτ. Χτες ένας άμαχος σκοτώθηκε σε επίθεση καμικάζι στην επαρχία Χοστ.

Στο Πακιστάν καμικάζι ανατινάχθηκε χτες στην σε αγορά της κοιλάδας Σουάτ, σκοτώνοντας τρεις αμάχους τουλάχιστον και τραυματίζοντας 10 ακόμα, ενώ τέσσερις ακόμα άνθρωποι, που φέρονται ως «αντάρτες των Ταλιμπάν», έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή των φυλών από επιθέσεις μη επανδρωμένων αμερικανικών αεροσκαφών. Οι επιθέσεις στην κοιλάδα Σουάτ συνεχίζουν να τροφοδοτούν τη φιλολογία για ανασύνταξη των Ταλιμπάν στην περιοχή και επιστροφή στις συγκρούσεις...

Την ίδια στιγμή, στο Πακιστάν συνεχίζονται οι συγκρούσεις του κυβερνητικού στρατού με δυνάμεις «ανταρτών», στο πλαίσιο των «εκκαθαριστικών επιχειρήσεων, με τις αρχές να ανακοινώνουν ότι στις χτεσινές μάχες έχασαν τη ζωή τους «29 μαχητές των Ταλιμπάν», χωρίς να επιβεβαιώνεται η ταυτότητα των θυμάτων από ανεξάρτητες πηγές.

Εν τω μεταξύ ζωντανός εμφανίζεται να είναι ο Χακιμουλάχ Μεχσούντ, που υποτίθεται ότι είχε σκοτωθεί σε αμερικανική επίθεση στις αρχές του χρόνου στο Πακιστάν, σύμφωνα και με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας. Παράλληλα, δυνάμεις των Ταλιμπάν του Πακιστάν εμφανίζονται να απειλούν με αιματηρές επιθέσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ