Τετάρτη 5 Μάη 2010 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Μεγάλη εκδήλωση την Κυριακή στο «Σπόρτιγκ»

Αφιέρωμα στην Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Με τη λήξη του 10ο Συνεδρίου της, την Κυριακή 9 Μάη, η ΚΝΕ διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση - αφιέρωμα στην Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, επέτειος της οποίας έχει καθιερωθεί η 9η Μάη, μέρα που υψώθηκε η κόκκινη σημαία στο Ράιχσταγκ πριν από 65 χρόνια (σε πείσμα όσων θέλουν να σβήσουν την ιστορική μνήμη γιορτάζοντας αυτήν τη μέρα ως ...Μέρα της Ευρώπης).

Η εκδήλωση θα γίνει στο γήπεδο του «Σπόρτιγκ» (σταθμός ηλεκτρικού «Αγιος Ελευθέριος»), στις 8.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρόεδρος της ΠΟΔΝ, Τιάγκο Βιέρα και ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, Χρήστος Τσιντζιλώνης.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης. Πρόκειται για μια μεγάλη μουσικοθεατρική παράσταση, φτιαγμένη ειδικά γι' αυτήν την εκδήλωση, σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου. Δεκάδες μουσικοί, τραγουδιστές, ηθοποιοί και χορευτές, γνωστοί και καταξιωμένοι, μαζί με νέους ερασιτέχνες από τα καλλιτεχνικά σχήματα της ΚΝΕ, θα παρουσιάσουν μια παράσταση με τραγούδια, ποιήματα, κείμενα και μαρτυρίες για τον αγώνα των λαών ενάντια στο φασισμό, για την Εθνική Αντίσταση και τον τιτάνιο αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Θα ακουστούν 23 τραγούδια (από αντάρτικα μέχρι και σύγχρονα, γραμμένα στις μέρες μας) που υμνούν τον αγώνα του λαού ενάντια στο φασισμό. Ακόμα, θα ακουστούν αποσπάσματα από έργα των Δημήτρη Ραβάνη - Ρεντή, Γιάννη Ρίτσου, Τάσου Λειβαδίτη, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Βασίλη Κολοβού, από κείμενα του Νίκου Ζαχαριάδη και μαρτυρίες που συμπεριλαμβάνονται στο έργο «Για να θριαμβεύσει η ζωή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ