Κυριακή 3 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
«Ενοχλεί» η ταξική αγωνιστική δράση του

Κυβέρνηση και κατασκευαστικές εταιρίες επιτίθενται στο συνδικάτο μέσω της ΠΑΣΚΕ 

Μια ύπουλη προσπάθεια κυβέρνησης - κατασκευαστικών εταιριών να πλήξουν τη συνεπή ταξική αγωνιστική δράση και το κύρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, καθώς και την οργάνωση της πάλης Ελλήνων και ξένων εργατών, βρίσκεται σε εξέλιξη αυτό το διάστημα. Η παράταξη της ΠΑΣΚΕ προχώρησε αρχικά σε αγωγή κατά του αποτελέσματος των εκλογών του Συνδικάτου που έγιναν τον Οκτώβρη του 1999, ζητώντας την ακύρωση των εκλογών, στις οποίες ψήφισαν 18.500 οικοδόμοι, το 94% των οποίων υπερψήφισε τον Πανοικοδομικό Ενωτικό Συνδυασμό.

Η αγωγή της κατέρρευσε στο δικαστήριο, από την απουσία στοιχείων και την αδυναμία των μαρτύρων κατηγορίας να στηρίξουν τους ισχυρισμούς της κατηγορίας, με συνέπεια την έκδοση θετικής δικαστικής απόφασης για το Συνδικάτο Οικοδόμων. Στις 7 Δεκέμβρη εκδικάζεται στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο η έφεση που άσκησε η ΠΑΣΚΕ στην πρωτόδικη αθωωτική απόφαση.

Η πρώτη αγωγή της ΠΑΣΚΕ γι' ακύρωση των εκλογών, μέσω του συνδικαλιστή Χ. Καραγιάννη, εκδικάστηκε στο Μονομελές στις 27 Γενάρη του 2000. Στόχος: το χτύπημα της συμμετοχής των αντιπροσώπων του ταξικού πόλου στο συνέδριο της Ομοσπονδίας και του ΕΚΑ. Οι κατήγοροι έκαναν λόγο για παράνομη παράταση των εκλογών, παράνομες εγγραφές μελών κατά το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών και συμμετοχή στις εκλογές χωρίς ασφαλιστικό βιβλιάριο, χωρίς να φέρουν οποιοδήποτε στοιχείο. Χαρακτηριστικά ήταν και τα επαναλαμβανόμενα «δεν ξέρω» του μάρτυρα Θ. Μπιτσικάκη.

Στην εποχή των αντεργατικών σχεδίων, της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, των μέτρων απαγόρευσης διαδηλώσεων, της υπογραφής μνημονίων για αστυνομικές συνεργασίες, κυβέρνηση και κατασκευαστικές εταιρίες επιτίθενται και στο ταξικό Συνδικάτο Οικοδόμων. Σε μια εποχή «Μεγάλων Εργων», ενόψει Ολυμπιάδας, ο ταξικός χαρακτήρας ενοχλεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ