Κυριακή 3 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τότε και τώρα...

Εάν κανείς άκουγε την άνοιξη του '99 τον γγ του ΝΑΤΟ να αποκαλεί «μία χούφτα τρομοκράτες» την οργάνωση - παρακλάδι του «ΟΥΤΣΕΚΑ» στη σερβική κοιλάδα του Πρέσεβο, σίγουρα θα αναρωτιόταν για την κατάσταση της ψυχικής του υγείας...

Το ίδιο θα σκεφτόταν εάν άκουγε τον περασμένο Μάρτη τον διοικητή της «ΚΦΟΡ» να ομολογεί πως ...οι όποιες ένοπλες συγκρούσεις στα διοικητικά όρια Κοσσυφοπεδίου - Νότιας Σερβίας δεν είναι αποτέλεσμα προκλήσεων της σερβικής αστυνομίας ή του γιουγκοσλαβικού στρατού, αλλά της «εξτρεμιστικής δράσης Κοσσοβάρων Αλβανών, που περνούν, μαζί με τα όπλα τους», τις «διαχωριστικές γραμμές» της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης!

Κι όμως! Οι πρόσφατες δηλώσεις του γγ του ΝΑΤΟ, Τζορτζ Ρόμπερτσον, και του διοικητή της «ΚΦΟΡ», Κάρλο Καμπιγιόσου, με τις οποίες αποκηρύσσουν τους Αλβανούς αυτονομιστές αντάρτες ως «εξτρεμιστές, που βλάπτουν τα συμφέροντα όλων στην περιοχή» και καλούν τον πρώην αρχηγό του ΟΥΤΣΕΚΑ, Χασίμ Θάτσι, να τους «μαζέψει», δεν είναι πρωταπριλιάτικο «αστείο»... Ολα αυτά που ακούμε σήμερα από τα χείλη των ανώτατων ΝΑΤΟικών αξιωματούχων, μπορεί με πρώτη ματιά να προσλαμβάνουν διαστάσεις ανεκδοτολογικού τραγέλαφου, αλλά δεν είναι παρά μία ακόμη όψη της αδίστακτης επέμβασης, που συστηματικά υλοποιούν στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, βαφτίζοντας το κρέας ψάρι, κατά πώς κάθε φορά τους συμφέρει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ