Σάββατο 8 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ο μεγάλος πατριωτικός αγώνας

Σειρά αξιόλογων ντοκιμαντέρ θα μεταδώσει, σήμερα, αύριο και τη Δευτέρα, η τηλεόραση του «902».

Σήμερα, στις 23.05, θα μεταδοθεί το ντοκιμαντέρ «Ο Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος: "Ο θρίαμβος του Κουρσκ"», 1983. Μια από τις αιματηρές μάχες του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, μέσα από ιστορικά ντοκουμέντα και αναμνήσεις των στρατιωτών.

Αύριο Κυριακή, στις 22.30, με αφορμή τη συμπλήρωση 65 χρόνων από τη συνθηκολόγηση της Γερμανίας, παρακολουθήστε ένα ιστορικό οδοιπορικό, που αφορά στα αίτια της ανόδου του φασισμού και της έκρηξης του πολέμου, καθώς και στην εποποιία των λαών, που, με επικεφαλής τη Σοβιετική Ενωση, συνέτριψαν τις φασιστικές στρατιές. Με βάση τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ που δημοσιεύτηκαν στη Διακήρυξη της ΚΕ, φωτίζονται πλευρές τόσο εκείνου του πολέμου, όσο και της εκστρατείας που έχουν οργανώσει οι αστικές δυνάμεις, έχοντας στόχο να σβήσουν την καθοριστική συμβολή της Σοβιετικής Ενωσης στη συντριβή του φασισμού και στην απελευθέρωση των λαών της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης από το ζυγό του. Επιμέλεια - Παρουσίαση: Παύλος Ρούφας.

Τη Δευτέρα, στις 21.30, θα μεταδοθεί: «Ο Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος: "Απελευθέρωση της πατρίδας"». Η ταινία καλύπτει την περίοδο από την άνοιξη του 1943, της πιο κρίσιμης στιγμής του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου μέχρι τη μεγάλη νίκη του 1945.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ