Σάββατο 8 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ
Εσπασε «ρεκόρ» 12ετίας !

Απογείωση σε 4,8% τον Απρίλη. Ερχονται και οι ανατιμήσεις από το τελευταίο πακέτο που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ. με τη συνεργασία της ΝΔ

Μαζικές ανατιμήσεις σε ολόκληρη την γκάμα των εμπορευμάτων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης φέρνουν τα προγράμματα στήριξης στην πλουτοκρατία, τα μνημόνια συνεργασίας με ΕΕ - ΔΝΤ. Ηδη η λαϊκή κατανάλωση επιβαρύνεται από την πρώτη δόση αύξησης του ΦΠΑ, τις ανατιμήσεις σε όλους τους ειδικούς φόρους, ενώ για τη συνέχεια αναμένονται και οι επιβαρύνσεις από το πρόσθετο πακέτο φόρων που ψήφισαν προχτές ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ. με τη στήριξη της ΝΔ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ) το μήνα Απρίλη του 2010 ο επίσημος πληθωρισμός εκτοξεύτηκε σε 4,8%, επίπεδο που αποτελεί και «ρεκόρ» για την τελευταία 12ετία (από το Σεπτέμβρη του 1998)! Οπως προκύπτει, η επίθεση απέναντι στο λαϊκό εισόδημα είναι πολύπλευρη. Τόσο σε επίπεδο μισθού, σύνταξης, μεροκάματου, όπως και από την πλευρά των φόρων και των ανατιμήσεων που φορτώνουν στα παραγόμενα εμπορεύματα οι μερίδες της πλουτοκρατίας. Την ίδια στιγμή και ενώ ο επίσημος πληθωρισμός δυναμιτίζει το λαϊκό εισόδημα η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έρχεται να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της πλουτοκρατίας, προχωρώντας στο κόψιμο ακόμη και των ονομαστικών μισθών και συντάξεων. Με την κατάπτυστη συμφωνία τους με ΕΕ - ΔΝΤ υπόσχονται να καρατομήσουν ακόμη και αυτές τις κατώτατες προβλεπόμενες απολαβές και στον ιδιωτικό τομέα.

Οι ανατιμήσεις που εμφανίζει η στατιστική υπηρεσία (σύγκριση Απρίλη 2010 με Απρίλη 2009) στις επιμέρους κατηγορίες έχουν ως εξής: Στέγαση: 7,3%, Μεταφορές: 18,5%, Αλκοολούχα ποτά και καπνός: 9,8%, Επικοινωνίες: 3,5%, Εκπαίδευση: 3%, Ξενοδοχεία - καφέ - εστιατόρια 3% κ.ά. Να σημειωθεί ακόμη πως ο επίσημος πληθωρισμός είναι απόλυτα ξεκομμένος από την πραγματικότητα των φτωχότερων τμημάτων του πληθυσμού που εξαναγκάζονται να ξοδεύουν το σύνολο του εισοδήματος στα απολύτως απαραίτητα είδη της καθημερινότητας.

Τρανταχτές ανατιμήσεις καταγράφουν και τα παρακάτω:

Τέλη κυκλοφορίας - διόδια: 28,4%, Υπεραστικά τρένα: 36,6%, Ταξί: 22,4%, Κινητή τηλεφωνία: 9,2%, Ψάρια: 5,4%, Κατσίκι και αρνί: 5,4%, Αλκοολούχα ποτά: 8,4%, Καπνός: 10,1%, Πετρέλαιο: 39,6%, Νοσοκομειακή περίθαλψη: 4,3%, Δίδακτρα: 3%, Νοίκια: 2,9% κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ