Σάββατο 8 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Επαγρύπνηση

Το ερώτημα ακούγεται κι από καλόπιστες πλευρές:

Αφού τα μέτρα τους είναι όχι μόνο ατελέσφορα, αλλά και έκδηλα απάνθρωπα, τότε γιατί μπαίνουν στον κίνδυνο της πρόκλησης ενός λαϊκού ξεσηκωμού, με το ενδεχόμενο η λαϊκή οργή να τους συμπαρασύρει και να τους σαρώσει;

Μήπως «δεν μπορούν», τελικά, να κάνουν αλλιώς;

*

Πράγματι, δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς.

Αλλά για έναν και μόνο λόγο: Επειδή δεν θέλουν! Και δεν θέλουν, επειδή ακριβώς δεν μπορούν.

Και δεν μπορούν γιατί η απανθρωπιά τους δεν είναι απλά η εκδήλωση του «κακού χαρακτήρα» ενός πασίδηλα χρεοκοπημένου πολιτικού κατεστημένου.

Είναι η εκδήλωση της νομοτελειακά απάνθρωπης φύσης του καθεστώτος της κοινωνικής εκμετάλλευσης. Καθεστώς που όσοι το υπηρετούν, μόνο σε αυτή τη μέθοδο διαχείρισης τους επιτρέπεται από τα «αφεντικά» να καταφύγουν: Στον εξανδραποδισμό των αδύναμων.

*

Η μετατροπή, επομένως, του ελληνικού λαού σε ένα διεθνές πειραματόζωο,

αλυσοδεμένο στις «κομαντατούρ» της εγχώριας και ξένης πλουτοκρατίας

(αυτό κι αν είναι «κατόρθωμα» του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των συνεταίρων τους!),

δεν είναι εκείνη η μια από τις πολλές επιλογές που είχαν στη διάθεσή τους.

Είναι η μοναδική επιλογή που είχαν, αφού αυτή αποτελεί την μόνη δυνατή έκφραση της κανιβαλικής λειτουργίας του καπιταλισμού. Ειδικά σε συνθήκες κατάρρευσης των καπιταλιστικών μύθων. Αφού μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί το σύστημα να υπάρξει και να ξεπεράσει την κρίση του:

Μετατρέποντας τις κοινωνίες σε κρεματόρια και σε μια επί πτωμάτων σταυροφορία αναπαραγωγής της δικτατορίας του κεφαλαίου.

*

Απέναντι σε αυτή την αλήθεια,

το «ολοκαύτωμα», που όμοιό του δεν έχει γνωρίσει ο πολιτισμένος κόσμος μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και στο οποίο υποβάλλεται ο ελληνικός λαός από τις πολυεθνικές, τα μονοπώλια και τα όργανά τους (κυβέρνηση, ΔΝΤ, ΕΕ),

η ανεπιτυχής προβοκάτσια που πήγαν να στήσουν στο ΚΚΕ, έξω και μέσα στη Βουλή την Τετάρτη,

δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας:

Για να καταστείλουν τη λαϊκή οργή που διογκώνεται, θα αυξηθούν οι φωνές που θα «εισηγηθούν» η αντιδραστική οικονομική γκιλοτίνα, που έστησαν και ψήφισαν χτες, να βρει την αντιστοίχισή της στο νομικό και πολιτικό τους οπλοστάσιο.

*

Κανένας εφησυχασμός, λοιπόν.

Είναι ακριβώς εκείνες οι στιγμές, οι στιγμές που δεν κρύβεται με τίποτα ότι η μόνη «βελτίωση» που παίρνει το σύστημά τους είναι η ανατροπή του, που απαιτεί οργανωμένη μαζική λαϊκή δράση και μέγιστη επαγρύπνηση.

Που σημαίνει: Οργανωμένο, περιφρουρημένο λαϊκό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ