Σάββατο 8 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
10o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Κορυφαία στιγμή για την ΚΝΕ και τη νεολαία

«Ο κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου - Η ΚΝΕ η οργάνωσή μας», δήλωνε εμφαντικά το κεντρικό σύνθημα του Συνεδρίου αναρτημένο σε πανό στον Περισσό. Ενα σύνθημα που αποκτά υπόσταση στα νιάτα της ΚΝΕ που από χτες και για τρεις μέρες, συζητούν το πώς αποτελεσματικότερα θα αναπτύξουν τη δράση τους στην κατεύθυνση που οδηγεί τον κόσμο στη δική του νιότη. Εξοπλισμένα με την εμπειρία των αγώνων και των μαχών που έδωσαν, διανύοντας τα τέσσερα χρόνια απ' το προηγούμενο Συνέδριο για να φτάσουν στο τωρινό πιο ώριμα, πιο έμπειρα, πιο ικανά και αποφασισμένα. Για να φτάσει η ΚΝΕ στο 10ο Συνέδριό της πιο δυνατή απ' όσο ήταν.

Κορυφαία στιγμή το Συνέδριο για την ΚΝΕ, τα μέλη και τους φίλους της, για την εργατική, σπουδάζουσα νεολαία της χώρας. Που αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα λόγω των συνθηκών μέσα στις οποίες διεξάγεται, οι οποίες χαρακτηρίζονται απ' τη σαρωτική επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου εναντίον του λαού. Μια επίθεση που δεν πρέπει να περάσει, δεν πρέπει να αφεθεί να διαμορφώσει ένα ζοφερό αύριο για τα παιδιά της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Που είναι ανάγκη να «σπάσει» στον «κυματοθραύστη» των εργατικών, λαϊκών, νεολαιίστικων αγώνων. Το Συνέδριο επιφορτίζεται με το καθήκον να συμβάλει καθοριστικά, ώστε η δουλειά της ΚΝΕ απ' την επόμενη κιόλας μέρα να αποκτήσει νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά, να τραβήξει στην πάλη και στις γραμμές της χιλιάδες νέους και νέες. Η συλλογική σκέψη των εργασιών του να τροφοδοτήσει τη συλλογική δράση, στο πλάι του ΚΚΕ, με τη στρατηγική του.


Το Συνέδριο αποτελεί την κορύφωση μιας πολύμηνης προσυνεδριακής διαδικασίας που άρχισε τον Γενάρη με τη δημοσιοποίηση των Θέσεων του ΚΣ της ΚΝΕ. Διαδικασία που δεν περιορίστηκε στο εσωτερικό της Οργάνωσης αλλά απλώθηκε πλατιά στη νεολαία, πυροδοτώντας έναν γόνιμο πολύτιμο διάλογο μαζί της, εφ' όλης της ύλης. Ζητήματα κομμουνιστικών αξιών, στάσης ζωής, πολιτικής - ιδεολογικής αντιπαράθεσης μέσα στο κίνημα της νεολαίας, ζητήματα λειτουργίας, ιεράρχησης της δουλειάς στους νέους εργαζόμενους και σ' αυτούς που βρίσκονται στους χώρους της κατάρτισης, η καπιταλιστική κρίση, η διέξοδος, τα τεράστια επιτεύγματα του σοσιαλισμού που γνώρισε η ανθρωπότητα αλλά και οι αιτίες των ανατροπών και πολλά άλλα, τέθηκαν επί τάπητος.

Αποτελεί συγχρόνως το Συνέδριο εφαλτήριο για μια ακόμα πιο δυναμική πορεία, με μεγαλύτερη απαιτητικότητα για την επίτευξη του στόχου που θέτει η ΚΝΕ σ' αυτό το Συνέδριο για ισχυροποίηση, ιδεολογική, πολιτική, οργανωτική, για ξεπέρασμα των αδυναμιών που εντοπίστηκαν, ώστε να γίνει πιο ικανή να κερδίζει τη νεολαία στην πάλη για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Να γίνει ο νους και η καρδιά της νεολαίας, ο αιμοδότης του ΚΚΕ, προετοιμάζοντας νέους κομμουνιστές, τα νέα μέλη του Κόμματος.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ