Σάββατο 8 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
10o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Για το μέλλον μας, το σοσιαλισμό

Βίντεο που αντανακλούσε το θέμα και το σύνθημα του Συνεδρίου, προβλήθηκε χτες στην έναρξη των εργασιών

Εμπνευσμένο από την ιστορία και την ηρωική πείρα της Κομμουνιστικής Νεολαίας και του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος ήταν το βίντεο που προβλήθηκε, χτες, στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου. Ηταν ένα βίντεο που συγκίνησε, πείσμωσε, ατσάλωσε συνέδρους και προσκεκλημένους, διατρέχοντας από την ΟΚΝΕ και την ΕΠΟΝ μέχρι την ίδρυση της ΚΝΕ το 1968, διατρέχοντας τους αγώνες του λαού και της νεολαίας μέχρι σήμερα.

Ηταν ένα βίντεο που έλεγε αλήθειες: Παρουσιάζοντας τον απίστευτο πλούτο που σήμερα παράγεται μόνο και μόνο για να γίνει κεφάλαιο και να επενδυθεί ξανά και ξανά χωρίς να καλύπτονται οι κοινωνικές ανάγκες. Με αναφορές σε πρωτοπόρους κομμουνιστές που πάλεψαν σε όλη τους τη ζωή για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Με την πίστη και τον όρκο ότι το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, αλλά ο σοσιαλισμός.

Χειροκροτήματα ξεσπούσαν όταν στην οθόνη εμφανίζονταν μεγάλες μορφές, ηγέτες του κινήματος, ο Λένιν, ο Στάλιν, ο Χρ. Μαλτέζος, ο Νίκος Μπελογιάννης και δεκάδες άλλοι. Γνήσια όλα τέκνα της ανάγκης και της οργής. Στο τέλος της προβολής ακούγονται σύγχρονοι και επίκαιροι, σα να γράφτηκαν χτες, οι στίχοι του Ρίτσου: «Ο κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου, ορκίζομαι!...».

«Εννιά δεκαετίες αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία!», τράνταξε την αίθουσα το σύνθημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ