Σάββατο 8 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Αυταπάτες και λαθροχειρίες

Αξιοσημείωτη ευφορία προκάλεσε στον ΣΥΝ η διαφοροποίηση των τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία της Πέμπτης, τις οποίες αποδίδει σε «κρίση συνείδησης». Στο ίδιο πνεύμα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Π. Σκουρλέτης δήλωσε ότι «αντιστοιχίζονται με τις διαθέσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και του λαού μας», παρά το γεγονός ότι κανένας από τους τρεις βουλευτές δεν εξέφρασε στρατηγική διαφωνία με την πολιτική της κυβέρνησης.

Μιλώντας χτες στη ΝΕΤ, ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε αισχρή λαθροχειρία σε βάρος του ΠΑΜΕ, λέγοντας ότι «πρέπει να υπάρξει και μια προσπάθεια αυτοοργάνωσης και αυτοπεριφρούρησης των αγώνων μας, δεν είναι εύκολο διότι όταν έχεις να κάνεις με μεμονωμένους προβοκάτορες, είναι εύκολο να παρεισφρήσουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια παράδοση αδυναμίας, το παραδέχομαι, γιατί δεν έχει έναν κόσμο σε λογική στρατού και δεν θέλουμε να μπούμε σε μια λογική στρατού. Αλλά και το ΠΑΜΕ ή το ΚΚΕ που έχει κόσμο σε λογική στρατού, κατάφερε προχθές να τον περιφρουρήσει; Δεν κατάφερε γιατί είναι εξαιρετικά δύσκολο, ξεπερνάει τα όρια».

Η πραγματικότητα βέβαια διαψεύδει τον επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αφού η περιφρούρηση του ΠΑΜΕ ήταν αυτή που απέτρεψε την προβοκάτσια και τα όποια επεισόδια εκδηλώθηκαν μετά την αποχώρησή της από το χώρο του Συντάγματος.

Στο μεταξύ, μιλώντας χτες στον «Αθήνα 9.84», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης επανέλαβε ότι στον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν «την Ελλάδα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και μέσα στη ζώνη του ευρώ». Ο ίδιος, καταλόγισε στο ΚΚΕ «πολιτικές και προγραμματικές προτάσεις που κοιτάνε πολύ στο παρελθόν», επιβεβαιώνοντας ότι η στρατηγική του ΚΚΕ είναι καρφί στο μάτι τους. Χτες, με επιστολή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας, γνωστοποίησε ότι δε θα συμμετάσχει στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ