Σάββατο 8 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Στήνουν δικαστήρια για τη βάση στις Γούρνες

Τη Δευτέρα κάθονται στο εδώλιο 3 αγωνιστές, ανάμεσά τους και το στέλεχος του ΚΚΕ Δ. Βρύσαλης

Σε δίκη σέρνονται αγωνιστές - μέλη της «Επιτροπής Αγώνα για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών», μεταξύ των οποίων και το μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ Δημήτρης Βρύσαλης, για κινητοποίηση που έγινε πριν από 3 χρόνια (9/12/2007) έξω από τη βάση, με αίτημα να μη δοθούν εκτάσεις σε ιδιώτες. Η δίκη έχει προγραμματιστεί να γίνει τη Δευτέρα 10 Μάη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου με την κατηγορία της «παρακώλυσης συγκοινωνιών».

Κατηγορούμενοι είναι ακόμα δύο αγωνιστές ο Δημήτρη Σουλιωτάκης, κάτοικος της περιοχής και επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα και η Βασιλική Αλεξάκη, κάτοικος της περιοχής και μέλος της Επιτροπής Αγώνα, επίσης. Ολοι τους, μαζί με δεκάδες ακόμα αγωνιστές, συμμετείχαν σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας έξω από το χώρο της πρώην Αμερικάνικης Βάσης Γουρνών, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της τότε κυβέρνησης της ΝΔ να εφαρμόσει την απόφαση (Μνημόνιο) της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την οποία η τεράστια αυτή δημόσια περιουσία αντί να αξιοποιηθεί για τις πολύ μεγάλες λαϊκές ανάγκες, θα δινόταν βορά στο μεγάλο κεφάλαιο.

Συμπαράσταση στους αγωνιστές έχει δηλώσει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Ηρακλείου, καλώντας τη Δευτέρα στις 9 το πρωί, μέρα της δίκης, τους μαζικούς φορείς, τους αγωνιστές της Ειρήνης, να συγκεντρωθούν έξω από το δικαστήριο. Τη συμπαράστασή τους εκφράζουν ακόμα το σωματείο εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, η ένωση συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου, η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, η Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΥ, η Γραμματεία Ηρακλείου της Πανελλαδικής Αντιιμπεριαλιστικής Συσπείρωσης ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Ηρακλείου, οι Αγωνιστικές Δημοτικές Κινήσεις Ηρακλείου, Αλικαρνασσού, Ν. Καζαντζάκη και Αρχανών, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου και ο σύλλογος Γυναικών Αρχανών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ