Σάββατο 8 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ζητάει και τα ρέστα για τη σύσκεψη της Δευτέρας

Σε μια προσπάθεια να κουκουλώσει το καραμπινάτο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της κυβέρνησης και να επιτεθεί στο ΚΚΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, από τις Βρυξέλλες, προχώρησε σε μια προκλητική δήλωση εγκαλώντας το ΚΚΕ για «μη σεβασμό των δημοκρατικών θεσμών» με αφορμή της άρνηση του Κόμματος να συμμετάσχει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Ο Γ. Πεταλωτής ισχυρίστηκε ότι «τη χρονική στιγμή που ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δίνουν αγώνα για την οικονομική διάσωση της χώρας, στο εν εξελίξει Συμβούλιο Κορυφής της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες και όταν η κοινωνική συνοχή είναι άκρως απαραίτητη, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν πάλι προφάσεις, για να μη συμμετέχουν στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Εντελώς προκλητικά και ενώ λίγες ώρες νωρίτερα η κυβέρνηση είχε κουρελιάσει ακόμα και τις στοιχειώδεις διαδικασίες στη Βουλή, ο Γ. Πεταλωτής υποστήριξε: «Δυστυχώς, η μόνη συμβολή του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ στην τεράστια αυτή προσπάθεια του ελληνικού λαού είναι για άλλη μια φορά η πλήρης άρνηση καθώς και ο μη σεβασμός των δημοκρατικών θεσμών».

Τιμώντας τη «συμμαχία» του με την κυβέρνηση στη σφοδρή επίθεση σε βάρος των εργαζομένων, ο ΛΑ.Ο.Σ. έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση για το θέμα, στην οποία με προκλητικό τρόπο ισχυρίζεται: «Σε μια στιγμή μεγάλης ιστορικής ευθύνης, τα κόμματα της Αριστεράς ανταγωνίζονται για τη μέγιστη ανευθυνότητα. Η Ελλάδα και χωρίς αυτούς υποχρεούται να βρει το δρόμο της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ