Σάββατο 8 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΡΤΙΖΑΝ 83 - 80 (παράταση)
Πρόκριση - θρίλερ

Σε έναν αγώνα γκραν γκινιόλ και ασφαλώς ακατάλληλο για... καρδιακούς ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση για τον τελικό του φάιναλ φορ αφού κέρδισε στην παράταση την Παρτιζάν με 83-80. Το ματς τα είχε όλα. Μεγάλες ανατροπές και από τις δυο πλευρές αλλά πάνω απ' όλα πάθος και στρατηγική από τους δύο πάγκους.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης προσπάθησε να... τρέξει τον αγώνα, όμως ο συνάδελφός του, Μτούσκο Βουγιόσεβιτς, θέλησε να κρατήσει αργούς ρυθμούς. Αποτέλεσμα ήταν από αυτό το... μείγμα μια ο ένας μια ο άλλος να παίρνει ισχνή διαφορά, με αποτέλεσμα όλα να κριθούν στις λεπτομέρειες. Στον κανονικό αγώνα οι δύο μονομάχοι ήρθαν ισόπαλοι 67-67. Ολα τα... λεφτά ήταν στην παράταση όπου η αδρεναλίνη χτύπησε κόκκινο. Κλειδί σε αυτή τη στιγμή ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης, που με τρία επιθετικά ριμπάουντ και δυο βολές κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό. Σημαντική ήταν και η παρουσία του Τσίλνερς και του Κλέιζα που πήραν... μπροστά στο τέλος και βοήθησαν τα μέγιστα στη νίκη.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Παναγιώτης Γιαννάκης δήλωσε: «Είναι μια μεγάλη νίκη και αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες που είχαν τη δύναμη να βρουν αυτοσυγκέντρωση ώστε στα δύσκολα να γυρίσουν το ματς. Πάμε στον τελικό κόντρα στην Μπαρτσελόνα με καλό ηθικό και πιστεύω ότι αν διορθώσουμε ορισμένα λάθη κυρίως στην άμυνα μπορούμε να πάρουμε τον τίτλο».

Από την πλευρά του ο τεχνικός των Σέρβων, Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, είπε: «Ηταν ένας αγώνας που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Εγινε ένα εξαιρετικό ματς με πολλές εναλλαγές στο σκορ. Στο τέλος ο Ολυμπιακός στάθηκε και πιο τυχερός και έφτασε στη νίκη».

Αύριο θα γίνει ο μεγάλος τελικός στις 22.00 μεταξύ Ολυμπιακού-Μπαρτσελόνα ενώ στις 19.00 θα γίνει ο μικρός τελικός ανάμεσα σε Παρτίζαν και ΤΣΣΚΣ Μόσχας. Οι θα καλυφθούν τηλεοπτικά από το ΣΚΑΙ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ