Τρίτη 11 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΤΑΖ
Πολύτιμος σύμμαχος της κυβέρνησης η ΠΝΟ

Τις προτάσεις της κατέθεσε χτες η συμβιβασμένη πλειοψηφία

Συνένοχη στον αφανισμό των ναυτεργατών με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα και την επέκταση της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, αναδεικνύεται περίτρανα, η πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΝΟ, με την επιστολή που έστειλε χτες στον επικεφαλής της Ειδικής Επιτροπής για την απελευθέρωση (άρση του καμποτάζ) της κρουαζιέρας και πρόεδρο του ΟΛΠ ΑΕ Γιώργο Ανωμερίτη. Στην επιστολή, η πλειοψηφία καταθέτει τις προτάσεις της για την άρση, νομιμοποιώντας και επίσημα το στημένο διάλογο που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση, ενώ τα όσα αναφέρει είναι μία ακόμα απτή απόδειξη ότι ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση έχουν μετατρέψει την Ομοσπονδία σε ένα από τα προπύργια του εφοπλιστικού κεφαλαίου και της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή, η πλειοψηφία αφού αναφέρει ότι: «Πρέπει να επισημανθεί με τον πλέον σαφή τρόπο ότι το καμποτάζ έχει εδώ και δεκαετίες αναδειχθεί από την ΠΝΟ ως τελευταίος προμαχώνας υπεράσπισης των θέσεων εργασίας των Ελλήνων ναυτεργατών και τη δημιουργία νέων και αποτροπής αφελληνισμού της κρουαζιερόπλοιας ναυτιλίας», ομολογώντας με αυτόν τον τρόπο τι περιμένει τους ναυτεργάτες, στη συνέχεια δίνει...«γραμμή» στην κυβέρνηση για το τι πρέπει να κάνει.

Προτείνει, λοιπόν: «Προς αποφυγή απώλειας και άλλων θέσεων εργασίας, η πρακτική που ακολουθεί η ΠΝΟ προκειμένου για κρουαζιερόπλοια, υπό σημαίες ευκαιρίας, που εκτελούν θαλάσσιες περιηγήσεις με αφετηρία και καταληκτικό σταθμό ελληνικό λιμένα, είναι ενιαία και πάγια χωρίς διαφοροποιήσεις και προσωποποιήσεις, δηλαδή η πρόσληψη και Ελλήνων ναυτεργατών στα πλοία αυτά». Με άλλα λόγια, εκλιπαρεί για την πρόσληψη «και» κάποιων ναυτεργατών με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα. Μάλιστα, αναφέρει και παραδείγματα: «Χαρακτηριστικά αναφέρουμε, σημειώνει, συγκεκριμένες όμοιες περιπτώσεις που αφορούν τα υπό σημαία Μάλτας κρουαζιερόπλοια "THOMSON CELEBRATION" και "THOMSON SPIRIT" στη σύνθεση των οποίων περιλαμβάνονται και αρκετοί Ελληνες ναυτεργάτες». Οπου «αρκετοί» είναι περίπου 20 στους 600! Δηλαδή, απλά αυτές οι δυνάμεις στην ΠΝΟ δίνουν το «οκέι» για πλοία γκέτο στις εσωτερικές θαλάσσιες συγκοινωνίες!

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, καταγγέλλουν το στημένο διάλογο, «του κοινωνικού εταιρισμού» και καλούν τους ναυτεργάτες να δυναμώσουν το μέτωπο των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, ενάντια στο μαύρο μέτωπο του κεφαλαίου, να συνεχίσουν «με μεγαλύτερη ορμή τον ταξικό μας αγώνα, να ανοίξουμε το δρόμο προς όφελος της εργατικής - λαϊκής οικογένειας με την κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής, για τη λαϊκή εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ