Τρίτη 11 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Αμείωτα τα μηνύματα αλληλεγγύης απ' το εξωτερικό

Εκτενές ρεπορτάζ για τη 48ωρη απεργία του Απρίλη φιλοξενεί η έκδοση Απρίλη - Μάη της «Tribuna Popular», οργάνου της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας
Εκτενές ρεπορτάζ για τη 48ωρη απεργία του Απρίλη φιλοξενεί η έκδοση Απρίλη - Μάη της «Tribuna Popular», οργάνου της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας
Τη σημασία που έχει η ανάπτυξη ταξικών αγώνων των εργαζομένων μιας χώρας για τον εμπλουτισμό σε πείρα και δύναμη της εργατικής τάξης σε ολόκληρο τον κόσμο αναδεικνύουν τα μηνύματα αλληλεγγύης από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που συνεχίζουν να φτάνουν στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.

Εκφράζοντας τη λύπη των Ιρλανδών κομμουνιστών για το θάνατο των τριών εργαζομένων στις 5 Μάη, σε μήνυμά του προς την ΚΕ του ΚΚΕ, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Ιρλανδίας Γιουτζίν ΜακΚάρταν σημειώνει: «Δεν αμφιβάλλουμε καθόλου πως οι ενέργειες που εξυπηρετούν ορισμένα συμφέροντα και οι ομάδες που οργανώνει το ίδιο το κράτος, στοχεύουν στην υπονόμευση και στην δυσφήμηση του μαζικού αγώνα της ελληνικής εργατικής τάξης». Υπογραμμίζει: «Θαυμάζουμε τη συνοχή και την αποφασιστικότητα του κόμματός σας και του ΠΑΜΕ καθώς και του αγωνιστικού πνεύματος των Ελλήνων εργαζομένων» και σημειώνει: «Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο για να πείσουμε και να κινητοποιήσουμε τους εργαζόμενους να αντισταθούν στις επιθέσεις του κεφαλαίου και των μισθωμένων πολιτικών και μίντια. Η Ιρλανδία που έμεινε γνωστή ως "Κέλτικος τίγρης", την έχουν ξεφτιλίσει και την έχουν επιδείξει σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο ως παράδειγμα πώς μια "ανοικτή και απορρυθμισμένη οικονομία" ήταν η καλύτερη και πράγματι ο μοναδικός τρόπος να πορευτεί κανείς. Τώρα, καθώς βαθαίνει η κρίση, για άλλη μια φορά η χώρα μας ξεφτιλίζεται στις χώρες - μέλη της ΕΕ και της λένε πως πρέπει να δεχθεί αδιαμαρτύρητα τα πάντα και να επιτρέψουμε τα δικαιώματά μας και οι συνθήκες εργασίας να γίνουν κομμάτια ώστε να παραμείνει μια μικρή και ισχυρή παρασιτική τάξη στην εξουσία και η Επιτροπή της ΕΕ - η πρόσοψη του ευρωπαϊκού μονοπωλιακού κεφαλαίου - να αρπάξει περισσότερη εξουσία. Για άλλη μια φορά εμείς οι Ιρλανδοί κομμουνιστές, και ένα σημαντικό μέρος της εργατικής τάξης της Ιρλανδίας, σας χαιρετίζουμε και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας. Είναι προτιμότερο να πεθάνει κανείς αγωνιζόμενος όρθιος από το να ζήσει γονατισμένος, τρομοκρατημένος από την εξουσία του κεφαλαίου».

Σε δικό του μήνυμα, το Τουντέχ του Ιράν τονίζει μεταξύ άλλων: «όπως όλες οι προοδευτικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο, έτσι και το Κόμμα Τουντέχ του Ιράν παρακολουθεί με θαυμασμό το δύσκολο αγώνα που η εργατική τάξη, τα συνδικάτα και το ΚΚΕ, δίνει.

Θαυμάζουμε τον πρωτοπόρο ρόλο που το ΚΚΕ και οι σύμμαχοί του στο εργατικό ταξικό κίνημα διαδραματίζουν στην προετοιμασία και οργάνωση της πάλης του λαού της Ελλάδας ενάντια στη σχεδιαζόμενη επίθεση από την ελληνική αστική τάξη και τους πολιτικούς εκπροσώπους της, προκειμένου το βάρος της βαθιάς τρέχουσας οικονομικής κρίσης να περάσει στους ώμους του εργαζόμενου λαού. Η κατεύθυνση της ανάλυσής σας και η πρωτοβουλία σας για αποτελεσματική κινητοποίηση της εργατικής τάξης προκειμένου να αποκρούσει τα καταστροφικά και αντιλαϊκά σχέδια της ελληνικής και ευρωπαϊκής αστικής τάξης είναι εντελώς ορθές και αποτελεσματικές».

Μήνυμα στέλνει και ο πρόεδρος του ΚΚ Λουξεμβούργου Αλι Ρούκερτ που σημειώνει: «Οι κομμουνιστές έχουν παρουσιάσει μια σειρά προτάσεις για την έξοδο από την κρίση. Είναι επείγουσα ανάγκη να αυξηθεί η εργασία, να εξασφαλιστεί η παιδεία και η πρόνοια για όλους, να περιοριστούν οι δραστηριότητες των τραπεζών και να απαγορευτεί κάθε είδους κερδοσκοπία. Οι στρατιωτικές δαπάνες θα πρέπει να μειωθούν δραματικά.

Η τελική λύση για την κρίση δεν μπορεί να βρεθεί μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα, καθώς ο ίδιος ο καπιταλισμός είναι το πρόβλημα. Μόνο η οργανωμένη πάλη της εργατικής τάξης και των συμμάχων της για μια άλλη, δίκαιη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο μπορεί να φέρει τις συνθήκες για μια ελεύθερη ανάπτυξη των λαών. Αυτή η κοινωνία ονομάζεται σοσιαλισμός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ