Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αγωνιστική ψήφος στην ΠΟΘΑ

Το 17ο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος - Ακροάματος πραγματοποιείται, σήμερα, στο ξενοδοχείο «Τιτάνια». Οι αντιπρόσωποι θα ασχοληθούν με τα εργασιακά προβλήματά τους, αλλά και την άσχημη κατάσταση στο χώρο του πολιτισμού και θα εκλέξουν νέα Διοίκηση και αντιπροσώπους για τη ΓΣΕΕ. Να σημειώσουμε ότι στις προηγούμενες αρχαιρεσίες διεκδίκησαν την ψήφο των αντιπροσώπων 5 ψηφοδέλτια και τα αποτελέσματα ήταν: «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία»5 έδρες, ΠΑΣΚΕ 2, ΔΑΚΕ 3, ΣΥΝ 1. Σ' αυτό το συνέδριο υπάρχουν δύο μόνο ψηφοδέλτια. Της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» και της «Δημοκρατικής Συνεργασίας ΠΟΘΑ», με το οποίο συμπτύσσονται οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ και ο Δ. Παπαγιάννης, επιδιώκοντας να αποσπάσουν την πλειοψηφία της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» στο ΔΣ της ΠΟΘΑ και στους αντιπροσώπους για τη ΓΣΕΕ.

Οι εργαζόμενοι στο θέαμα - ακρόαμα εκτιμούν τη δράση και τη στάση των συνεπών ταξικών δυνάμεων στην ΠΟΘΑ, η οποία πήρε θέση όχι μόνο για τα προβλήματα των σωματείων - μελών της, αλλά και για τα μεγάλα εθνικά προβλήματα και τα προβλήματα Δημοκρατίας. Θυμίζουμε την παρέμβαση της ΠΟΘΑ στις απεργιακές κινητοποιήσεις, στις διαμαρτυρίες ενάντια στην παράδοση του Οτσαλάν, τη συμμετοχή της στην πορεία διαμαρτυρίας της ΕΕΔΥΕ ενάντια στην επίσκεψη Κλίντον, στις μαθητικές και αγροτικές κινητοποιήσεις, δίνοντας το μήνυμα ότι οι καλλιτέχνες είναι μέσα στο λαϊκό παλμό, δίπλα στο λαό, και πιστός σύμμαχος της εργατικής τάξης. Κάποιοι, φαίνεται, πως έχουν ενοχληθεί και γι' αυτό «συσπειρώθηκαν».

Οι υποψήφιοι της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας είναι: Ευθύμιος Δούκας, Γιάννης Καλαντζόπουλος, Νίκος Καραγιώργης, Νικόλ Κοκκίνου, Βασίλης Κολοβός, Δημήτρης Κουτζανίδης, Οδυσσέας Νικολόπουλος, Τρύφων Παπουτσής, Τάκης Ρακιντζής, Κώστας Σκόνδρας, Τάκης Σουτάλος, Χρήστος Σταυρίδης, Λάζος Τερζάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ