Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Ανεβαίνουν οι τόνοι

Ανεβαίνουν οι... τόνοι στη σημερινή δεύτερη αγωνιστική της Β` φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ που μετά από 15 ημέρες επανέρχεται... δριμύτερο και αγωνιώδες, αφού το πρόγραμμα περιλαμβάνει δυνατά παιχνίδια. Το κυριότερο βέβαια θα διεξαχθεί στο «Χάιμπουρι» του Λονδίνου όπου η Αρσεναλ φιλοξενεί την πρωταθλήτρια Γερμανίας Μπάγερν Μονάχου, στο μεγάλο ντέρμπι του τρίτου ομίλου (21.45 ΜΕΓΚΑ).

Οι «κανονιέρηδες» που γνώρισαν τη συντριβή (4-1) στην πρώτη αγωνιστική από τη Σπαρτάκ Μόσχας, θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη για να μη χάσουν γρήγορα το... τρένο της πρόκρισης. Απέναντί τους είναι η Μπάγερν που προέρχεται από σπουδαία νίκη με 2-0 στο ντέρμπι του γερμανικού πρωταθλήματος την Μπάγερν Λεβερκούζεν και δείχνει να ξεπερνάει την κρίση των προηγούμενων ημερών. Πάντως, οι Βαυαροί που νίκησαν με 1-0 τη Λιόν στο πρώτο ματς, θα στερηθούν των υπηρεσιών του Γιάνκερ και του Λιζαραζού. Για τον ίδιο όμιλο, η Λιόν, υποδέχεται στο «Ζερλάν» τη Σπαρτάκ Μόσχας, υπό το βάρος των αποδοκιμασιών του προπονητή Ζακ Σαντινί από τον κόσμο εξαιτίας της άσχημης πορείας της ομάδας. Στην αντίπερα όχθη, οι Ρώσοι, που δε θα έχουν στη διάθεσή τους τον τιμωρημένο Ντμίτρι Ανάνκο, δηλώνουν αισιόδοξοι για τη νίκη. Αλλωστε η ομάδα έδειξε ότι μπήκε με άλλο... αέρα στη Β` φάση των ομίλων.

Ντέρμπι όμως έχουμε και στον τέταρτο όμιλο με τα περισσότερα βλέμματα να επικεντρώνονται στη Ρώμη. Στο «Ολύμπικο» της Ρώμης, η Λάτσιο, υποδέχεται τη Λιντς όπου ο ηττημένος θα βρεθεί σε δύσκολη μοίρα, αφού και οι δύο ομάδες ηττήθηκαν στα πρώτα ματς. Η μεν Λάτσιο γνώρισε ήττα σοκ από την Αντερλεχτ (1-0) στο Βέλγιο, ενώ η Λιντς «υποκλίθηκε» στο «Ελαντ Ρόουντ» (0-2) στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης. Για τον ίδιο όμιλο, η Ρεάλ Μαδρίτης, φιλοξενεί την Αντερλεχτ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και ψάχνει τη νίκη που θα τη φέρει μια ανάσα από την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ο κόουτς των Βέλγων, Εμέ Αντουένις, δε θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία, Βάλτερ Μπασέτζιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ