Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Καθάρισε» ο Βαζέχα

  Σπουδαία νίκη του ΠΑΟ στο Καυτατζόγλειο. Στραπάτσο της ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη. Εύκολη νίκη του πρωτοπόρου Ολυμπιακού

Ο Βαζέχα πανηγυρίζει το χρυσό γκολ στο Καυτατζόγλειο

Sportidea

Ο Βαζέχα πανηγυρίζει το χρυσό γκολ στο Καυτατζόγλειο
Επιτυχημένη ήταν η πρόβα τζενεράλε του Παναθηναϊκού ενόψει της πολύ σημαντικής αυριανής αναμέτρησης με τη Βαλένθια για το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «πράσινοι», οι οποίοι αντιμετώπισαν εκτός έδρας τον Ηρακλή στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Εθνικής Κατηγορίας, πήραν το αποτέλεσμα που ήθελαν, δηλαδή τη νίκη με 1-0, αν και μέχρι να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση και να διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα οι παίχτες και οι προπονητές των δύο ομάδων υποβλήθηκαν αρκετές φορές σε «σκοτσέζικο ντουζ».

Το τελικό 1-0 υπέρ του Παναθηναϊκού διαμορφώθηκε στο 78' με γκολ του Βαζέχα, το οποίο ωστόσο αμφισβήτησαν οι γηπεδούχοι που υποστήριξαν ότι ο Πολωνός χρησιμοποίησε το χέρι του. Κάτι τέτοιο πάντως δε διέκρινε ο διαιτητής Τσαγκαράκης, ενώ ο μοναδικός σκόρερ του παιχνιδιού είπε: «Η μπάλα χτύπησε στο χέρι μου ακούσια». Σημειώνεται ότι λίγο πριν οι «πράσινοι» είχαν προβεί σε διαμαρτυρία καθώς ο διαιτητής δεν υπέδειξε πέναλντι σε ανατροπή του Βαζέχα. Ετσι, ο Παναθηναϊκός, «σκαρφάλωσε» στη 2η θέση της βαθμολογίας, ενώ ο Ηρακλής έμεινε στην 3η. Ο Αγγελος Αναστασιάδης μετά τη λήξη της αναμέτρησης είπε: «Το πιο δίκαιο αποτέλεσμα ήταν η ισοπαλία αλλά είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παιχτών μου στο δεύτερο ημίχρονο», ενώ από την πλευρά του ο τεχνικός του Ηρακλή Γιάννης Κυράστας, τόνισε: «Υπήρχε ένα πέναλντι και ένα άκυρο γκολ. Οποια ομάδα θα έβαζε πρώτη γκολ θα κέρδιζε».

Μόνος πρώτος, όμως, στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος την Κυριακή που μας πέρασε συνέτριψε στο ΟΑΚΑ 5-2 την Καλαμάτα, σε έναν αγώνα «πλούσιο» σε θέαμα. Ο Τζιοβάνι ήταν ο πρωτεργάτης της σπουδαίας εμφάνισης των «ερυθρολεύκων», καθώς τα τρία από τα τέρματα των γηπεδούχων είχαν τη δική του σφραγίδα (5', 21', 87'). Τα υπόλοιπα δύο «ερυθρόλευκα» τέρματα σημείωσαν οι Νινιάδης (72') και Αλεξανδρής (86'), ενώ για τους φιλοξενούμενους σκόραραν οι Τρούπκος (64', πεν.) και Σοάρες (+90'). Ωστόσο, όπως υποστήριξε ο Τάκης Λεμονής, η ομάδα του πρέπει να σκέφτεται πλέον μόνο το παιχνίδι με τη Λίβερπουλ για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ: «Το σημαντικό είναι ότι αρχίζει και αλλάζει η νοοτροπία μας σε κάποια θέματα. Θα πρέπει να ζούμε και να αναπνέουμε για το ματς του Ανφιλντ και για την πρόκριση».

«Χωνευτήρι» προβλημάτων άρχισε να γίνεται η ΑΕΚ. Η προβληματική κατάσταση στην «Ενωση» επιδεινώθηκε κατά πολύ μετά την ήττα που υπέστη ο «Δικέφαλος» στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο με 2-0 (Γκώνιας 27' πεν., Πρεζέ 41'). Ετσι, όλα πλέον στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο είναι ρευστά και οι επόμενες μέρες είναι μέρες... ξεκαθαρίσματος.

Τα άλλα αποτελέσματα: Ξάνθη - ΠΑΟΚ 0-2, ΠΑΣ Γιάννενα - Παναχαϊκή 1-1, Αρης - Ιωνικός 0-0, Εθνικός Αστέρας - ΟΦΗ 1-0, Αθηναϊκός - Πανηλειακός 1-1.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ