Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Υποδοχή παραπληγικών με... . κλούβες!

  Οι παραπληγικοί έκαναν διαμαρτυρία στο Μέγαρο Μαξίμου την Κυριακή

Στιγμιότυπο απ' την πορεία του Σαββάτου
Στιγμιότυπο απ' την πορεία του Σαββάτου
Με κλούβες και αστυνομικές δυνάμεις «υποδέχτηκαν» τους παραπληγικούς, οι οποίοι πραγματοποίησαν την Κυριακή, ανήμερα της Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας λύση σε χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ετσι αποδείχτηκαν λόγια κενά οι διακηρύξεις του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του, καθώς δε διαρκούν ούτε καν για αυτό το τυπικό εορταστικό εικοσιτετράωρο.

Το ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, μετά από διαδοχικές, άκαρπες συναντήσεις που είχε με τους αρμόδιους των υπουργείων Μεταφορών, Υγείας, Εργασίας για χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραπληγικοί (πρόληψη, αποκατάσταση, πρόσβαση, Παιδεία, Υγεία, κοινωνική αποκατάσταση, αυξήσεις και επεκτάσεις επιδομάτων κ.ά.) πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ενώ επιδίωξε και συνάντηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη.

Με συνθήματα όπως: «Με αγώνα κατακτάμε τα δικαιώματά μας» και «Θέλουμε Δημόσια Πρόνοια, Παιδεία, λέμε όχι στη φιλανθρωπία», οι παραπληγικοί πορεύτηκαν από το Σύνταγμα, για να συναντήσουν, πλησιάζοντας στο Μέγαρο Μαξίμου, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες που τους εμπόδιζαν να πλησιάσουν.

Κατόπιν αυτών, αντιπροσωπεία του Συλλόγου είχε συνάντηση με την ιδιαιτέρα τού πρωθυπουργού κ. Μήτρου, στην οποία παρέδωσε επιστολή με τα αιτήματα των παραπληγικών, ενώ ζήτησε και συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να του εκθέσουν συνολικότερα τα προβλήματα. Η ιδιαιτέρα του πρωθυπουργού, υποσχέθηκε ότι θα κανονίσει συνάντηση με τον κ. Αγγελάκη, ο οποίος είναι υπεύθυνος στο χώρο των ΑμΕΑ. Οι παραπληγικοί έδωσαν ραντεβού για νέες κινητοποιήσεις, αν δεν υπάρξουν άμεσα απαντήσεις στα αιτήματά τους.

Πορεία το Σάββατο

Αγωνιστικό στίγμα στην 3η Δεκέμβρη έδωσε και η Επιτροπή για τον αγωνιστικό γιορτασμό της 3ης Δεκέμβρη (συγκροτήθηκε από φορείς και συνδικαλιστές των ΑμΕΑ, των γονέων και κηδεμόνων και των εργαζομένων και εκπαιδευτικών στα Ειδικά Σχολεία και τους οργανισμούς των ΑμΕΑ), η οποία πραγματοποίησε το Σάββατο 2 του Δεκέμβρη συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία στη Βουλή. Φωνάζοντας συνθήματα κατά της αντιαναπηρικής πολιτικής της κυβέρνησης τα ΑμΕΑ και οι γονείς και κηδεμόνες πορεύτηκαν προς τη Βουλή, όπου και κατέθεσαν το αγωνιστικό ψήφισμα της συγκέντρωσης στα κόμματα και τον πρόεδρο της Βουλής.

Εκθεση στη Βουλή

Εκθεση για την κατάσταση των ΑμΕΑ στη χώρα μας παρέδωσε η φιλοκυβερνητική ηγεσία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ) χτες σε ειδική τελετή στον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη, σε εφαρμογή του Ν. 2430/96 που κατά τα άλλα παραμένει ανενεργός, όπως ακριβώς και όλες οι άλλες υποσχέσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των ΑμΕΑ. Το θέμα της φετινής έκθεσης είναι: «Τα αόρατα άτομα με αναπηρίες και η διαβίωσή τους σε ιδρύματα κλειστής περίθαλψης. Κοινωνική Φροντίδα ή Εγκλεισμός».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πετσοκόβονται οι παροχές υγείας (2004-10-15 00:00:00.0)
Θα το πληρώσει και στην κάλπη (2003-12-18 00:00:00.0)
ΠΑΜΕ στο πανελλαδικό συλλαλητήριο (2000-10-18 00:00:00.0)
"Σακάτεψαν" την Πρόνοια (1999-07-10 00:00:00.0)
Στον Καιάδα τα άτομα με ειδικές ανάγκες (1998-11-12 00:00:00.0)
"Οχι" στη Συνθήκη του Αμστερνταμ (1997-10-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ