Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
Ζητούν απόσυρση του άρθρου 24

Την απόσυρση των σχετικών προτάσεων για την αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος προτείνει ο δικηγορικός κόσμος της χώρας μέσω της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, που συνεδρίασε το Σάββατο. Η Ολομέλεια των προέδρων εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην αναθεώρηση των διατάξεων του άρθρου 24 του Συντάγματος και πιστεύει ότι τίθεται σε άμεσο κίνδυνο το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της χώρας.

Παράλληλα, εκφράζεται η αντίθεση στην επιχειρούμενη και τελείως ξαφνική διαδικασία για συνταγματική αναθεώρηση του άρθρου 17, με πρόσχημα τα έργα για την Ολυμπιάδα 2004. Το άρθρο 17 του Συντάγματος αφορά τις απαλλοτριώσεις και στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να μπορεί να προχωρεί σε απαλλοτριώσεις, χωρίς προηγουμένως να καταβάλλεται η νόμιμη αποζημίωση στον κάτοχο του ακινήτου.

Η Ολομέλεια σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «υπερασπίζεται το πολιτιστικό και φυσικό περιβάλλον, ωστόσο διατυπώνει τη σταθερή άποψη ότι οποιαδήποτε αποστέρηση της περιουσίας πρέπει να συνοδεύεται από καταβολή αποζημίωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ