Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ «ΦΑΡΑΝ»
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους

Χρειάστηκε να περάσουν 15 μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό της 7ης Σεπτέμβρη 1999, για να κληθούν τελικά οι υπεύθυνοι για να απολογηθούν στη δικαιοσύνη και να λογοδοτήσουν για τα «χάρτινα κτίρια» που οδήγησαν στον τάφο δεκάδες ανύποπτους πολίτες, ενώ πολύ περισσότεροι ανασύρθηκαν τραυματίες. Αλλά και όταν κάποιοι από τους υπεύθυνους κλήθηκαν να απολογηθούν στο δικαστήριο, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Χτες απολογήθηκαν στη 16η τακτική ανακρίτρια τέσσερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της φαρμακοβιομηχανίας «Φαράν» και ο πολιτικός μηχανικός που κατασκεύασε την οικοδομή. (Από την κατάρρευση της «Φαράν» βρήκαν το θάνατο επτά άτομα και δεκάδες άλλα τραυματίστηκαν). Οι πέντε, όπως και κάθε άλλο πρόσωπο που είναι υπεύθυνο για την κατασκευή και συντήρηση των «χάρτινων κτιρίων», κατηγορούνται για ανθρωποκτονία και σωματική βλάβη κατά συρροή, από πρόθεση και με ενδεχόμενο δόλο. Δηλαδή, αντιμετωπίζουν κατηγορίες γιατί από σοβαρά λάθη τους προκλήθηκε η κατάρρευση του κτιρίου.

Με τη σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας Ι. Λάμπρου και του εισαγγελέα Π. Καραγιάννη οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν είναι: Για τον πολιτικό μηχανικό χρηματική εγγύηση ύψους τριών εκατομμυρίων δραχμών! και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Για τα τρία μέλη του διοικητικού συμβουλίου απαγόρευση εξόδου και χρηματική εγγύηση από 1,5 μέχρι 3 εκατομμύρια δραχμές, ενώ για το τέταρτο μέλος δεν κρίθηκε αναγκαία η επιβολή περιοριστικών όρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ