Τρίτη 18 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Ενα βήμα πιο κοντά...

Ενα βήμα πιο κοντά (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) για την πραγματοποίηση και του φετινού τους ραντεβού στον τελικό του πρωταθλήματος της Α1 έκαναν το Σαββατοκύριακο Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός που έκαναν το 1-0 νίκες στη σειρά των ημιτελικών απέναντι σε Πανελλήνιο και Μαρούσι αντίστοιχα. Οι «πράσινοι» στο ΟΑΚΑ δε δυσκολεύτηκαν να επιβληθούν των Κυψελιωτών με 88-58 κάνοντας παράλληλα και μια επίδειξη δύναμης για την συνέχεια.

Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός μπορεί να νίκησε το Μαρούσι με 69-53 ωστόσο έδειξε επηρεασμένος ψυχολογικά (και αγωνιστικά) από την απώλεια της Ευρωλίγκα. Οι «ερυθρόλευκοι» μόνο στην τέταρτη περίοδο φόρτσαραν και έδειξαν κάποια καλά στοιχεία.

  • Με τον αέρα της εύκολης νίκης στο πρώτο παιχνίδι σήμερα ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στην Κυψέλη τον Πανελλήνιο (18.45).
  • Το δρόμο στο Γ. Βασικαλόπουλο για την προεδρεία της FIBA World, έκλεισαν τα περισσότερα μέλη της FIBA EUROPE. Στη σχετική ψηφοφορία που έγινε στο ευρωπαϊκό σκέλος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας (όπου βάσει του κανονισμού είναι αυτή που εκλέγει τον πρόεδρο της ΦΙΜΠΑ) ο Γάλλος πρώην διεθνής διαιτητής και νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας της χώρας του Μαϊνί επικράτησε του Ελληνα παράγοντα με 51 έναντι 31 ψήφων. Στην ουσία, η ψηφοφορία ήταν το αποτέλεσμα του πολέμου συμφερόντων και των συμμαχιών που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα. Ο Μαϊνί θα αντικαταστήσει στην προεδρεία της FIBA World τον Αυστραλό Μπομπ Ελφιντσον, η θητεία του οποίου λήγει φέτος. Παράλληλα, νέος πρόεδρος της FIBA EUROPE αναδείχθηκε ο Ισλανδός Ολάφουρ Ράφσον που νίκησε με ψήφους 51-32 τον Τούρκο Τουργκέι Ντεμιρέλ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ