Τρίτη 18 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Αντεργατική και φορομπηχτική η πολιτική της Δημοτικής Αρχής

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου με αφορμή τα μέτρα φιλανθρωπίας που ανακοίνωσε η Δημοτική Αρχή Λάρισας

«Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Λαρισαίων, εφαρμόζοντας την παροιμία "να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω λάδι", αφού χρόνια τώρα εφάρμοσε τις φορομπηχτικές πολιτικές σε όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, ενόψει εκλογών ανακοίνωσε "κοινωνικά μέτρα"».

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ), σχετικά με τις εξαγγελίες των μέτρων φτωχοκομείου και φιλανθρωπίας που ανακοίνωσε η Δημοτική Αρχή Λάρισας, στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης. «Το Εργατικό Κέντρο - συνεχίζει - δε συμφώνησε ποτέ με τις αυξήσεις στο νερό και σε άλλα τιμολόγια πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, στην απαξίωση της αθλητικής και πολιτιστικής υποδομής, στα χαράτσια στα αθλητικά κέντρα κλπ.».

Και προσθέτει: «Η Δημοτική Αρχή εφάρμοσε όλες τις αντεργατικές πολιτικές με αυξημένο ζήλο που προώθησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να έχουμε σήμερα τρεις κατηγορίες εργαζομένων στην ίδια εργασία. Για παράδειγμα, στο Δήμο το 60% των εργατοϋπαλλήλων είναι αόριστου χρόνου και το 40% με εποχιακή εργασία και συμβάσεις έργου. Οι ίδιες εργασιακές σχέσεις επιβλήθηκαν και στην ΔΕΥΑΛ με 70% αορίστου χρόνου και 30% περίπου με εποχιακή απασχόληση και συμβάσεις έργου και πολλές εργασίες παραχωρήθηκαν σε ιδιώτες.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας θέλει μια δημοτική αρχή που θα είναι συμπαραστάτης και μπροστάρης στους αγώνες της εργατικής τάξης μικρούς και μεγάλους για σταθερή και μόνιμη δουλεία, για ασφάλιση καθολική, υποχρεωτική, δωρεάν, για δωρεάν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, καταργώντας τα χαράτσια και τους πρόσθετους φόρους. Διεκδικώντας οικονομικούς πόρους από τα θησαυροφυλάκια της πλουτοκρατίας».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του το ΕΚΛ υπογραμμίζει πως «τώρα οι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν ότι πρέπει να απαλλαγούν από τέτοιες Δημοτικές Αρχές και κυβερνήσεις για να σωθούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ