Τρίτη 18 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Ξεκίνησαν επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις

Σε επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις προχωρούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στην Κέρκυρα μαζί με το ταξικό τους σωματείο αποφασισμένοι να μην πληρώσουν τα σπασμένα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, να αγωνιστούν για την υπεράσπιση της εργασίας και συνολικά των δικαιωμάτων τους.

Xτες το πρωί 250 περίπου εργαζόμενοι των ξενοδοχείων «ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ», «BELVEDERE», «AΧΙΛΛΕΑΣ», «MANIA GRECIA», «ERMONES GOLF», «PRIMAVERE» διαδήλωσαν στον ΟΑΕΔ και στη Νομαρχία, διεκδικώντας τη μισθολογική και ασφαλιστική τους κάλυψη, άλλα μέτρα ανακούφισης όπως την απαλλαγή από λογαριασμούς σε νερό, ρεύμα και τηλέφωνο, το πάγωμα των δανείων που έχουν λάβει από τις τράπεζες καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται χωρίς δουλειά.

Τα παραπάνω ξενοδοχεία δε λειτουργούν μέχρι σήμερα προβάλλοντας διάφορα κατάπτυστα επιχειρήματα. Π.χ. η εργοδοσία του «ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ» επικαλέστηκε τη μείωση των πελατών εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων το περασμένο καλοκαίρι για δεδουλευμένες οφειλές της. Και όλα αυτά όταν αρνείται να αποδεχθεί τη δυνατότητα που υπάρχει για λειτουργία του ξενοδοχείου με προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, καταδεικνύοντας ουσιαστικά την υποκρισία, το μένος που τρέφουν οι μεγαλοξενοδόχοι ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, ανεξάρτητα από τους κρυφούς και φανερούς σχεδιασμούς του τουριστικού κεφαλαίου, τους εκβιασμούς και τα κερδοσκοπικά παιχνίδια που παίζονται στο πεδίο της όξυνσης ανταγωνισμού, είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη λεηλασία των δικαιωμάτων τους, να μην κάνουν βήμα πίσω από την υπεράσπιση της εργασίας τους. Τα αποτελέσματα άλλωστε που μπορεί να έχει ο σταθερός, ανυποχώρητος ταξικός αγώνας καταδείχθηκαν και στην κινητοποίηση του περασμένου Σαββάτου για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης μπροστά στη νέα σεζόν όπου μόλις 4 ξενοδοχεία δεν προχώρησαν στην επαναπρόσληψη των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ