Τρίτη 18 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Στα χαρακώματα τάσεις και συνιστώσες

Βαθαίνει το ρήγμα στο ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στον ΣΥΝ και στις συνιστώσες που στηρίζουν τον Αλ. Αλαβάνο. Σύμφωνα με άρθρο στην «Αυγή», «πολλοί πλέον θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου η αποσκίρτηση (σ.σ. του «Μετώπου» που συγκρότησε ο Αλαβάνος) απ' τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μόνο ασχολίαστο δεν πρέπει να μείνει το γεγονός ότι στέλεχος του Μετώπου ρωτούσε στη Βουλή για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ και πώς κατατίθεται η κομματική επιχορήγηση στην περίπτωση που υπάρξει διάσπαση του σχήματος».

Για «συντονισμένη προσπάθεια της ηγετικής ομάδας του ΣΥΝ, της Αυγής, συγκεκριμένης τάσης του ΣΥΝ και κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων από τα εκδοτικά συγκροτήματα να ωθήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε διάσπαση» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΚΟΕ, μία απ' τις συνιστώσες που στηρίζουν τον Αλ. Αλαβάνο. Η ΚΟΕ κατακεραυνώνει συγκεκριμένο άρθρο στην κυριακάτικη «Αυγή», που κατά την άποψή της έχει στόχο «να αποδείξει ότι το Μέτωπο (σ.σ. όπως ονομάζει ο Αλαβάνος την πρωτοβουλία του) οργανώνει "σχέδιο διάσπασης" του ΣΥΡΙΖΑ» και καταγγέλλει «δίκη προθέσεων» και «εικασίες που παραμένουν στο επίπεδο της υποκειμενικής αντίληψης».

Πάντως παραμένει το γεγονός ότι ο μισός ΣΥΡΙΖΑ διοργάνωσε εκδήλωση την περασμένη Παρασκευή και ο άλλος μισός διοργανώνει δική του στις 27 του μήνα. Για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, σε συνέντευξή του στην «FREE SUNDAY» ο Αλ. Τσίπρας ρωτήθηκε για τη στάση του Αλ. Αλαβάνου και απαντώντας απηύθυνε έκκληση για σοβαρότητα και υπεύθυνη στάση απ' όλους.

Σε συνέντευξή του, τέλος, στην «Αυγή», ο Φ. Κουβέλης εκφράζοντας συνολικά την «Ανανεωτική Πτέρυγα», στελέχη της οποίας δηλώνουν δικαιωμένα απ' τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι υπάρχει ρήγμα, ότι το Συνέδριο του ΣΥΝ πρέπει να αποσαφηνίσει τις σχέσεις του κόμματος με τον ΣΥΡΙΖΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ