Τρίτη 18 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συνεπής πολέμιος των εργατικών αγώνων

Συκοφαντεί όσους αγωνίζονται ότι παραλύουν δήθεν την οικονομία και προτείνει νέα προνόμια για τους μεγαλοεπιχειρηματίες

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μπούκωσαν το μεγάλο κεφάλαιο με επιδοτήσεις και προνόμια. Το ίδιο κάνουν και σήμερα. Γι' αυτό επιτίθενται σε όσους αντιστέκονται στη βάρβαρη πολιτική τους
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μπούκωσαν το μεγάλο κεφάλαιο με επιδοτήσεις και προνόμια. Το ίδιο κάνουν και σήμερα. Γι' αυτό επιτίθενται σε όσους αντιστέκονται στη βάρβαρη πολιτική τους
Μάχη για επιπλέον μέτρα ενίσχυσης των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων δίνει η ηγεσία της ΝΔ. Στην αιχμή του δόρατος βρίσκεται η συνεχής προβολή της ανάγκης για λήψη άμεσων μέτρων στήριξης της «επιχειρηματικότητας» και της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων, ενώ ταυτόχρονα η ΝΔ πρωτοστατεί στο μέτωπο κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων, συμμετέχοντας στη γενικότερη συκοφαντική εκστρατεία.

Σε αυτό ακριβώς το πνεύμα κινήθηκε ο Αντ. Σαμαράς μιλώντας σε εκδήλωση της ΔΑΚ-Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων την Κυριακή, όπου εμφανίστηκε σαν προστάτης της «μεσαίας τάξης» και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την ίδια ώρα που πλειοδοτούσε για γενναία μέτρα υπέρ των μονοπωλίων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέδειξε ως το μεγαλύτερο πρόβλημα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας και το παρεμπόριο. «Οι συνεχείς ανεξέλεγκτες διαδηλώσεις στο κέντρο των πόλεων, ιδιαίτερα στο κέντρο των Αθηνών», ζημιώνουν, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, ακόμα περισσότερο το εμπόριο και την οικονομική ζωή που ήδη πλήττονται βαριά. «Λέμε όχι σε τέτοια φαινόμενα, που παίζουν με την επιβίωση χιλιάδων επιχειρήσεων και νοικοκυριών, λέμε όχι σε αντιδράσεις που όχι μόνο δε λύνουν το πρόβλημα, αλλά επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την οικονομία», υποστήριξε.

Στον αντίποδα, σε ό,τι αφορά την ενίσχυση των επιχειρήσεων, υποστήριξε την πρόταση για δημιουργία ειδικής υπηρεσίας δίπλα στον πρωθυπουργό «για την προώθηση των μεγάλων επενδύσεων», υπηρεσία δηλαδή που θα διασφαλίζει ότι θα δίνεται «γη και ύδωρ» στους «επενδυτές» στο όνομα της δημιουργίας «θέσεων εργασίας». Επίσης, ζήτησε να προωθηθούν τα έργα με ΣΔΙΤ και οι συμβάσεις παραχώρησης σε περιφερειακά αεροδρόμια, λιμάνια και μαρίνες, να αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία του δημοσίου, ενώ υποσχέθηκε εκ νέου νέα μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις...

Παρόλο που υπερασπίζεται και στηρίζει στην πράξη τις «διαρθρωτικές αλλαγές» που περιλαμβάνει το μνημόνιο με την τρόικα, ο Αντ. Σαμαράς επιμένει ότι το δημαγωγικό «όχι» στο νομοσχέδιο με τα αντιλαϊκά μέτρα θα αποδειχθεί σωτήριο για το αστικό πολιτικό σύστημα. «Αν ταυτιζόταν η ΝΔ με τα μέτρα αυτά, τότε για χρόνια δε θα υπήρχε άλλη αντιπολίτευση, πέρα από τις φωνές των διαδηλωτών», δήλωσε σε συνέντευξή του στη «Ρίαλ Νιούζ». Απαντώντας στις κατηγορίες για λαϊκισμό και πολιτική κερδοσκοπία είπε ότι «ποτέ κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έβαλε τόσο πλάτη σε δύσκολη στιγμή για τη χώρα όσο βάλαμε εμείς το τελευταίο επτάμηνο».

Αβάντα και για «Καλλικράτη»

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΝΔ προχώρησε σε μια νέα κίνηση ισχυροποίησης της κυριαρχίας του στο εσωτερικό της ΝΔ, προαναγγέλλοντας ότι οι νυν βουλευτές δε θα είναι «αυτοδίκαια» υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές. «Ολοι, μα όλοι, θα αξιολογηθούν και θα κριθούν, με βάση την πολιτική και προσωπική τους διαδρομή», τόνισε μιλώντας χτες το βράδυ σε συγκέντρωση στελεχών από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οσον αφορά τον «Καλλικράτη», η στάση της ΝΔ, όπως προκύπτει από την ομιλία του Αντ. Σαμαρά, είναι αβανταδόρικη για την κυβέρνηση: Διαφωνεί σε διαδικαστικά και δευτερεύοντα, προσπαθώντας να αποκομίσει πολιτικά οφέλη, αλλά δίνει «πράσινο φως» στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην εφαρμογή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ