Τρίτη 18 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ
Οταν η ΠΑΣΠ αναπαράγει το ΛΑ.Ο.Σ.

Στην ΑΣΟΕΕ η ΠΑΣΠ κυκλοφορεί ένα περιοδικό και στο τεύχος του Μάη γράφει, μεταξύ άλλων, στο πρωτοσέλιδο: «Σπάμε τα κατεστημένα», ενώ στις μέσα σελίδες επιδίδονται σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας, με ...αγωνιστικούς τίτλους. Οσο, όμως, και να θέλουν οι ΠΑΣΠίτες να κρυφτούν, οι θέσεις τους δεν τους αφήνουν. «Διεκδικούν», λένε, «δίκαια κατανομή βαρών και τιμωρία των ενόχων», δηλαδή να πληρώσουμε όλοι, αλλά πιο ...δίκαια, δηλαδή να μας στερήσουν δικαιώματα, αλλά με λίγο ...μέτρο.

Στα σχόλια του περιοδικού, άλλωστε, προσπαθούν να χλευάσουν (πολύ αποτυχημένα και με ύφος και ήθος μεσημεριανής εκπομπής) τις κινητοποιήσεις του ΚΚΕ ενάντια στα μέτρα. Παραθέτουμε το απόσπασμα που αποδεικνύει πώς αναπαράγουν όλη την προπαγάνδα του ΛΑ.Ο.Σ.: «Λίγα λόγια το κόμμα "στ' άρματα στ' άρματα εμπρός στον αγώνα" ΚΚΕ. Εντάξει, το ξέρουμε ότι θέλει να επικρατήσει ένα χάος και να έρθει ένα κόκκινο διαστημόπλοιο να μας πάει στον κόκκινο πλανήτη αλά ΕΣΣΔ, όπου υπάρχει αγάπη (με συσσίτιο), φροντίδα (στα γκούλαγκ) και ελευθερία (με χορηγό την ΚGB). Αλλά δε μπορώ να πω, συνεχίζει να μας εκπλήσσει καθημερινά. Τη μια με τη θρυλική πλέον ντουντούκα του Σάββα Τσιμπόγλου, την άλλη με τη δηλωμένη μη υπακοή στο σύνταγμα, την τρίτη με το πανό στην Ακρόπολη. Πάντως, αν έχω καταλάβει καλά τη λογική των συντρόφων στον Περισσό, μετά το Σύνταγμα και την Ακρόπολη περιμένω "παρέμβαση" στο Συγγρού - Φιξ».

Προφανώς η ΠΑΣΠ, ως εντολέας του ΠΑΣΟΚ, δεν αρέσκεται σε κινητοποιήσεις που ...χαλάνε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, όπως λένε οι μεγαλοεπιχειρηματίες και τα παπαγαλάκια τους. Ολα τα «επιχειρήματα» έχουν γραφτεί και ξαναγραφτεί στο «Βήμα» και στην «Καθημερινή», δε μας λένε κάτι καινούριο. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές γνωρίζουν πολύ καλά την ΠΑΣΠ και το ΠΑΣΟΚ. Αύριο, στην κάλπη των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών, η ψήφος στην ΠΑΣΠ σημαίνει ψήφο στα κυβερνητικά μέτρα. Να της γυρίσουν την πλάτη!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ