Τρίτη 18 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαζί τρώνε, μαζί πίνουν

Προεκλογικά, ο Γ. Παπανδρέου συμμετείχε σε «μυστικό δείπνο» που οργάνωσε στο σπίτι του στην Εκάλη ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Νίκος Καραμούζης. Συνέφαγε με τον Μ. Βασιλάκη της «Aegean», τον Ευάγ. Σπανό, πρόεδρο της «Βιοϊατρικής», τον πρώην πρόεδρο του ΣΕΒ Δ. Παπαλεξόπουλο και ιδιοκτήτη της τσιμεντοβιομηχανίας «Τιτάν», τον εφοπλιστή Π. Λασκαρίδη, τον Μ. Σκλαβενίτη, ιδιοκτήτη της ομώνυμης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, τον Σπ. Θεοδωρόπουλο της «Vivardia», τον ιδιοκτήτη της «ΜΕΤΚΑ» Ευάγ. Μυτιληναίο, τον Σπ. Διβάνη, μεγαλοξενοδόχο, τον Αγ. Πλακόπητα, ιδιοκτήτη εταιρείας πληροφορικής, τον Γ. Γεράρδο της εταιρείας «Πλαίσιο», τον Σ. Καλλιντσάντση της «Ελληνικής Τεχνοδομικής» και τον Αρ. Μπελλέ που έχει τα ιχθυοτροφεία «Νηρέας».

Χτες, ο Γ. Παπανδρέου συνέφαγε με ομογενείς εκπροσώπους πολυεθνικών απ' όλο τον κόσμο. Προεκλογικά, έταξε ανατροπές για να αυξήσουν την κερδοφορία τους οι καπιταλιστές και γι' αυτό να τον επιλέξουν σαν τον επόμενο πρωθυπουργό. Μετεκλογικά ήρθε να παρουσιάσει σαν κράχτη το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων, προκειμένου να πειστούν οι μεγαλοκαπιταλιστές να επενδύσουν τα κεφάλαιά τους. Η σχέση του κεφαλαίου με τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους είναι σχέσεις αίματος. Γι' αυτό και η πρόσφατη κατασκευασμένη ένταση, μετά τις δηλώσεις Δασκαλόπουλου για το πολιτικό σύστημα, μόνο οργή μπορεί να προκαλεί στο λαό για την προσπάθεια που κάνουν από κοινού οι επιχειρηματίες και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι να τον κοροϊδέψουν.

Μαζί τρώνε, μαζί πίνουν, μαζί στήνουν στον τοίχο τα λαϊκά δικαιώματα και τα πυροβολούν. Μαζί επιδιώκουν να δημιουργήσουν το κατάλληλο έδαφος ώστε να περάσουν αλλαγές που θωρακίζουν το αστικό πολιτικό σύστημα και αποπροσανατολίζουν το λαό. Κατά συνέπεια, μαζί πρέπει να τους στοχοποιήσει πολιτικά και ο λαός. Να κετευθύνει τη μαζική ταξική του πάλη κατευθείαν πάνω στην πολιτική που θρέφει το καπιταλιστικό κέρδος και θεωρεί την ανέχεια του λαού εχέγγυο για την κερδοφορία μιας χούφτας μεγαλοεργοδοτών.


Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ