Τετάρτη 19 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ
Νέα ένταση από τον αποκλεισμό Κουβέλη

Δεν εκλέχτηκε σύνεδρος από την οργάνωση στην οποία ανήκει

Νέα ένταση προκάλεσε στον ΣΥΝ ο αποκλεισμός του Φ. Κουβέλη απ' το συνέδριο του κόμματος, καθώς δεν εκλέχθηκε σύνεδρος. Για πρωτοφανή μεθόδευση έκαναν λόγο στελέχη του ΣΥΝ και ο πρόεδρός του Αλ. Τσίπρας, ο οποίος ζήτησε απ' τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Α. Φλαμπουράρη να συγκαλέσει την ολομέλεια της Πολιτικής Κίνησης Καλλιθέας προκειμένου να θέσει ζήτημα τακτικισμών, μεθοδεύσεων και αποκλεισμού προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης που ανήκουν στην «αριστερή ανασύνθεση», κάνοντας χρήση διάταξης του Καταστατικού που επιτρέπει την επικοινωνία ανάμεσα στις λίστες, αφού επέλεξαν και ψήφισαν την τάση τους και τους υποψηφίους της, «σταύρωσαν» απ' τη λίστα της «ανανεωτικής πτέρυγας» τον Π. Γαλανόπουλο, με συνέπεια ο Φ. Κουβέλης να έρθει δεύτερος και να αποκλειστεί απ' το συνέδριο, καθώς λόγω της ποσόστωσης τη θέση του κατέλαβε γυναίκα.

Ο Αλ. Τσίπρας, επικοινώνησε με τον Φ. Κουβέλη και του εξέφρασε την ενόχλησή του, ενώ δήλωσε στην «Αυγή» ότι «τέτοια φαινόμενα δεν είναι αθώα ούτε τυχαία, εκπορεύονται από κύκλους που προσπάθησαν να ακυρώσουν την πορεία προς το συνέδριο και αφού απέτυχαν τώρα προσπαθούν να το δυναμιτίσουν και να παγιώσουν εικόνα διάλυσης».

Ο Φ. Κουβέλης έκανε λόγο για προσπάθεια αντιμετώπισης πολιτικών διαφορών με διαδικαστικά τερτίπια, επεσήμανε τη μιζέρια στην οποία έχει περιέλθει ο ΣΥΝ, ο οποίος «βυζαντινολογεί και ομφαλοσκοπεί» και τη χαμηλή συμμετοχή των μελών του στις προσυνεδριακές διαδικασίες. Ο Π. Γαλανόπουλος που εκλέχτηκε αντί του Φ. Κουβέλη, αρχικά υπέβαλλε την παραίτησή του από σύνεδρος, αναίρεσε όμως μετά την άρνηση του Φ. Κουβέλη να πάρει τη θέση του. Με επιστολή του στον Α. Τσίπρα, δηλώνει «άναυδος» απ' την εξέλιξη και καταγγέλλει «πρακτικές ίντριγκας, ανηθικότητας, όπου ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

Εκατέρωθεν αντιδράσεις

Εντονες ήταν οι αντιδράσεις και άλλων στελεχών του ΣΥΝ, με χαρακτηριστικότερη αυτή του Σπ. Λυκούδη, ο οποίος έκανε λόγο για «πολιτική αθλιότητα» η οποία «βαρύνει περισσότερο το ούτως ή άλλως αρνητικό κλίμα».

Η «Αριστερή Ανασύνθεση» σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «υπερβολικές αντιδράσεις», αναφέρει πως «εάν ήταν ένας που προσπάθησε να ακυρώσει το Συνέδριο αυτός ήταν ο σ. Φώτης Κουβέλης και η Ανανεωτική Πτέρυγα της οποίας ηγείται». Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται: «Δεν μπορεί να καλούνται τα μέλη του Κόμματος να ευνουχίσουν την κρίση τους και να επιβραβεύσουν προσωπικές στρατηγικές, ομοτράπεζους των Μελισσανίδη και Λαυρεντιάδη, κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους που συνειδητά από τον Φλεβάρη του 2008 και μετά υπονόμευσαν ευθέως τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Απαντώντας ο γραμματέας του ΚΠΕ του ΣΥΝ Δ. Βίτσας σχολίασε για την «Αριστερή Ανασύνθεση» ότι «δεν χρειάζεται "να επιτεθεί" κανείς στους συντρόφους. Επιτίθενται μόνοι τους στον εαυτό τους (...) Συγχρόνως, είναι πλήρως κατανοητή αλλά όχι δικαιολογήσιμη η ομοβροντία δηλώσεων στελεχών, κύρια της Ανανεωτικής Πτέρυγας, που, καταδικάζοντας τη συγκεκριμένη ενέργεια, θεωρούν υποχρέωσή τους να επιτεθούν στην επιλογή του κόμματος για τη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου (...) Η σημερινή εικόνα δείχνει το κόμμα που δεν θέλουμε να έχουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ