Παρασκευή 21 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Να ισοπεδωθεί ό,τι εμποδίζει τους επενδυτές

Δράση για να προχωρήσουν τα «μεγάλα επενδυτικά σχέδια» της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας αναλαμβάνει η ηγεσία της ΝΔ, βάζοντας ταυτόχρονα πλάτες για να ισοπεδωθεί ό,τι θεωρείται «εμπόδιο» σε αυτά, με πρώτα τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Συνδράμοντας την κυβερνητική προσπάθεια να «προσελκύσει μεγάλες επενδύσεις», με κράχτη το ξεθεμελίωμα εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ο Αντ. Σαμαράς συναντάται σήμερα με τον πρόεδρο της «Cosco». Οπως τόνισε μάλιστα σε σχετική δήλωσή του ο αρμόδιος τομεάρχης Γ. Πλακιωτάκης, «υπεύθυνη πολιτική - και μάλιστα σε περιόδους κρίσης - σημαίνει να προσελκύεις και όχι να τορπιλίζεις - για μικροπολιτικά οφέλη - μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες», αφήνοντας αιχμές για τη στάση που κράτησε το ΠΑΣΟΚ ως αξιωματική αντιπολίτευση για τη σύμβαση με την κινέζικη εταιρεία.

Η ηγεσία της ΝΔ τάχθηκε υπέρ όλων των επενδυτικών σχεδίων που συζητά η κυβέρνηση με την COSCO, ενώ διεκδίκησε μερίδιο από τη «δόξα», επισημαίνοντας ότι ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ «επαναφέρει στην "ατζέντα" έργα και προγράμματα που η ΝΔ δρομολόγησε, αφού αρχικά τα ακύρωσε είτε πάγωσε τις σχετικές συμβάσεις». Ως τέτοιο παράδειγμα, ο αρμόδιος τομεάρχης Μεταφορών Στ. Καλαφάτης ανέφερε το αεροδρόμιο στο Καστέλι του Ηρακλείου Κρήτης. Συμφώνησε επίσης με την υλοποίηση του Εμπορευματικού Κέντρου του Θριασίου, ενώ ειρωνεύτηκε τον «υπερβάλλοντα ζήλο» της κυβέρνησης καθώς, όπως επισήμανε, έφτασε στο σημείο να δώσει στοιχεία στην COSCO για τον ΟΣΕ παρόλο που η COSCO δεν είναι εταιρεία σιδηροδρόμων.

Κατά τα άλλα, ο Αντ. Σαμαράς προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την πρωτιά της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές, προκειμένου να υπερασπιστεί την αποτελεσματικότητα της τακτικής του και να τονώσει το ηθικό των στελεχών του κόμματος. «Νικάτε πολλά χρόνια. Φέτος, όμως, νικήσατε κάτω πολύ αντίξοες και δύσκολες συνθήκες. Ετσι δώσατε και μια απάντηση σ' αυτούς που θέλουν την προοπτική της παράταξης να σκοτεινιάζει», τόνισε χαρακτηριστικά κατά την χτεσινή επίσκεψή του στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ