Σάββατο 22 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΑΡΙΖΟΝΑ
Αντιδράσεις για τον αντιμεταναστευτικό νόμο

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.--

Σε εμφύλιο τείνει να εξελιχθεί η υπόθεση της έγκρισης του ρατσιστικού αντιμεταναστευτικού νομοσχεδίου της Αριζόνας, καθώς οι αντιδράσεις αυξάνονται συνεχώς ενώ και η πρόσφατη επίσκεψη του Μεξικανού Προέδρου Φελίπε Καλντερόν, που στιγμάτισε με τα μελανότερα χρώματα το νομοσχέδιο, έριξε και άλλο λάδι στη φωτιά.

Τελευταίο κρούσμα ο «πόλεμος» Αριζόνας και Καλιφόρνιας, όπου σε απάντηση για το μποϊκοτάζ που πρότεινε η Καλιφόρνια με αφορμή το ρατσιστικό νόμο, η Αριζόνα απείλησε να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο Λος Αντζελες, αν και η απειλή θεωρήθηκε νομικά αβάσιμη.

«Αν ένα μποϊκοτάζ είναι αυτό που πραγματικά επιθυμείτε, ευχαρίστως θα ενθαρρύνω τις Αρχές της Αριζόνας να επαναδιαπραγματευτούν τις συμφωνίες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ώστε το Λος Αντζελες να παίρνει ρεύμα από την Αριζόνα», έγραψε σε επιστολή του στέλεχος της επιτροπής που εποπτεύει τις ΔΕΚΟ της πολιτείας την οποία απευθύνει στο δήμαρχο του Λος Αντζελες, Αντόνιο Βιλαραϊγόσα.

Οσο για την πρόταση μποϋκοτάζ στην Αριζόνα και στις επιχειρήσεις της, αρκετές πόλεις στις ΗΠΑ έχουν δηλώσει ότι θα την υλοποιήσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ