Τετάρτη 26 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΗΤΡΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ «ΖΗΜΕΝΣ» - ΟΤΕ
Η πολυεθνική κερνούσε κι έπινε

Κατ' αντιπαράσταση εξετάστηκαν χτες στην Εξεταστική της Βουλής ο Π. Βουρλούμης και ο Μ. Ψάλτης, επικεφαλής ελεγκτικής εταιρείας

Yπέρ της «ΖΗΜΕΝΣ» λειτούργησαν οι συμβάσεις που υπέγραψε η γερμανική πολυεθνική με τον ΟΤΕ, όπως προέκυψε από την χτεσινή κατ' αντιπαράσταση εξέταση του επικεφαλής του οργανισμού Π. Βουρλούμη και του Μ. Ψάλτη, που ήταν επικεφαλής ελεγκτικής εταιρείας η οποία έκανε κοστολογικό έλεγχο σε δύο συμβάσεις.

Ο ΟΤΕ είχε υπογράψει το 1997 προγραμματικές συμβάσεις με τη «ΖΗΜΕΝΣ» για την προμήθεια υλικού και επειδή αυτές είχαν μεγάλη διάρκεια και οι τιμές στα ηλεκτρονικά είδη πέφτουν πολύ γρήγορα και απαξιώνονται τεχνολογικά, είχαν προβλεφθεί ρήτρες. Ανάμεσά τους ήταν και μια που προέβλεπε ότι θα γινόταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα έλεγχος τιμών, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο ΟΤΕ θα αγόραζε σε συμφέρουσες τιμές από τη «ΖΗΜΕΝΣ».

Το 2005 ο Π. Βουρλούμης ανέθεσε στην ελεγκτική εταιρεία «PwC» να κάνει έναν τέτοιο έλεγχο και η εταιρεία τα βρήκε όλα καλά. Και πώς να μην τα έβρισκε, αφού τα στοιχεία για τους κοστολογικούς ελέγχους τα ζητούσε από το λογιστήριο της «ΖΗΜΕΝΣ», η οποία προφανώς και δεν είχε λόγο να δώσει στοιχεία που να έδειχναν ότι υπήρχαν φθηνότερα υλικά στην αγορά. «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει» ήταν το σχόλιο που έκανε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στην Εξεταστική Θ. Παφίλης.

Ο Π. Βουρλούμης είπε στην Εξεταστική ότι με βάση τις προγραμματικές συμφωνίες θα γινόταν έλεγχος και στις τρεις ποινικές ρήτρες που υπήρχαν σε αυτές, αλλά όταν ο Μ. Ψάλτης της «PwC» είπε ότι από την εταιρεία του δε ζητήθηκε τίποτα που να αναφέρεται στις τρεις ρήτρες, ο επικεφαλής του ΟΤΕ είπε ότι είναι πολύ πιθανό να μη ζητήθηκε από την εταιρεία έλεγχος για τις τρεις ρήτρες.

Αρωμα υποκλοπών προσπάθησαν να στήσουν χτες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με καταγγελία ότι για μια εβδομάδα δε λειτουργούσε το σταθερό τηλέφωνο του πρωθυπουργού στο Καστρί. Ο Π. Βουρλούμης μετά από επικοινωνία με στελέχη του ΟΤΕ παραδέχθηκε ότι υπήρξε διακοπή που οφειλόταν σε «τεχνικό πρόβλημα πληκτρολόγησης», ενώ άλλο πρώην στέλεχος του ΟΤΕ είπε ότι υπάρχει η δυνατότητα υποκλοπής από απομακρυσμένο κέντρο, όπως έγινε με τις υποκλοπές της «VODAFON».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ