Τετάρτη 26 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας Ευ. Ιωαννίδης σε βάρος του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της «Ασπίς Πρόνοια» Π. Ψωμιάδη, καθώς και σε βάρος του οικονομικού διευθυντή της ασφαλιστικής εταιρείας. Η δίωξη για τον μεν Ψωμιάδη ασκήθηκε για το αδίκημα της απάτης, ενώ το οικονομικό στέλεχος επιβαρύνεται με την κατηγορία της απλής συνέργειας στην απάτη. Για την υπόθεση θα ακολουθήσει κύρια ανάκριση. Υπενθυμίζεται ότι ορίστηκε ορκωτός ελεγκτής στις υπό εκκαθάριση ασφαλιστικές εταιρείες «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Ανώνυμη Εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων» και «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Ανώνυμη Εταιρεία Ασφαλίσεων Ζημιών» και οι ασφαλισμένοι μπορούν να επικοινωνούν με τον ελεγκτή.

ΦΩΤΙΑ ξέσπασε νωρίς χτες το απόγευμα σε αποθήκη πλαστικών, στην οδό Κρυστάλλη 45, στο Περιστέρι. Λόγω των εύφλεκτων υλικών, η περιοχή γέμισε με πυκνούς μαύρους καπνούς, ενώ ήταν δύσκολη και η κατάσβεσή της. Τελικά, περίπου 30 λεπτά αργότερα, οι 21 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο, αφού όμως είχε προκαλέσει σημαντικές καταστροφές στο κτίριο και τα εμπορεύματα. Νωρίτερα, είχε ξεσπάσει πυρκαγιά σε υπόγειο διαμέρισμα επί της οδού Λευκάδος στην Κυψέλη η οποία ελέγχθηκε άμεσα από τους πυροσβέστες.

ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ είχε το μεσημέρι της Κυριακής η σύλληψη ενός 30χρονου, ο οποίος νωρίτερα είχε αρπάξει την τσάντα πεζής γυναίκας στην περιοχή της Πολίχνης Θεσσαλονίκης και αφού ακινητοποιήθηκε από διερχόμενους πολίτες συνελήφθη από αστυνομικούς. Ο 30χρονος, ενώ βρισκόταν στο χώρο της προσωρινής κράτησης στο τμήμα Ασφαλείας Πολίχνης, έθεσε τέλος στη ζωή του με αυτοσχέδιο βρόγχο, τον οποίο κατασκεύασε με τη ζώνη του παντελονιού του. Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν δύο αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πολίχνης κατηγορούμενοι για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους.

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ όλης της χώρας, μέσω μιας ηλεκτρονικής υπηρεσίας της «Κτηματολόγιο ΑΕ», θα μπορούν να έχουν όλοι, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος. Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να βλέπει φωτογραφίες, που είναι αποτέλεσμα λήψεων από αεροπλάνο ή δορυφόρο (ορθοφωτογραφίες), σε πολύ υψηλή ανάλυση, στο http://gis.ktimanet.gr/wms/ktbasemap/default.aspx. Οπως αναφέρεται, οι ορθοφωτογραφίες αφορούν στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, με εξαίρεση ορισμένες παραμεθόριες περιοχές, καθώς και ορισμένες διαβαθμισμένες εγκαταστάσεις, για τις οποίες ισχύουν περιορισμοί και απαγορεύσεις από τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ