Τετάρτη 26 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΛΩΝΙΑ
Ανυπολόγιστες καταστροφές από τις πλημμύρες

Σε «θάλασσες» μετατράπηκαν πολλές περιοχές της Πολωνίας
Σε «θάλασσες» μετατράπηκαν πολλές περιοχές της Πολωνίας
ΒΑΡΣΟΒΙΑ.--

Μεγαλώνει μέρα με τη μέρα ο θλιβερός απολογισμός των χειρότερων πλημμυρών που πλήττουν την Πολωνία από το 1884 εξαιτίας της υπερχείλισης των ποταμών Βιστούλα και Οντερ.

Από τα μέσα του μήνα μέχρι χτες είχαν πνιγεί 16 άνθρωποι, οι πλημμυροπαθείς υπολογίζονται σε πολλές χιλιάδες, ενώ οι τεράστιες υλικές ζημιές κοστολογούνται σε τουλάχιστον δύο δισ. ευρώ.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γέρζι Μίλερ, παραδέχθηκε πως η κατάσταση στον ποταμό Βιστούλα (που είναι ο μεγαλύτερος της Πολωνίας) είναι «πιο σοβαρή από το αναμενόμενο», εξαιτίας κυρίως του μήκους του μεγάλου κύματος που σχηματίστηκε έπειτα από τις πρόσφατες καταρρακτώδεις βροχές στα νότια της χώρας. Τα φράγματα έσπασαν ήδη, κυρίως κοντά στο Σαντομίερτζ (νοτιοανατολικά) και το Πλοσκ (κέντρο), προκαλώντας πλημμύρες σε πολλές πόλεις και χωριά. Στη Βαρσοβία, μία σημαντική λεωφόρος που εκτείνεται κατά μήκος του Βιστούλα έκλεισε χτες, καθώς παρατηρήθηκαν κατολισθήσεις. Περίπου 200 σχολικά συγκροτήματα παρέμειναν χτες κλειστά στις παραποτάμιες συνοικίες της πρωτεύουσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ