Τετάρτη 26 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ

«ΤΡΑΒΑΤΕ ΜΕ ΚΙ ΑΣ ΚΛΑΙΩ» ΕΙΝΑΙ: «Νέες πιέσεις ασκεί στην ελληνική κυβέρνηση η "τρόικα" των κηδεμόνων, για να εφαρμοστούν ακόμη σκληρότερες αλλαγές στο Ασφαλιστικό (...) Ζητούν οι κηδεμόνες οι αλλαγές να εφαρμοστούν από το 2015 και όχι από το 2018, που ήθελε η κυβέρνηση. Και το πλέον εξωφρενικό είναι ότι ζητούν να χορηγείται πλήρης σύνταξη έπειτα από 40 χρόνια εργασίας, ενώ για όσους βγαίνουν με 35 χρόνια και στο Δημόσιο θα μειώνεται η σύνταξή τους κατά 30% (6% για κάθε χρόνο πρόωρης αποχώρησης). Είναι παράλογη η αξίωση, διότι τα 40 χρόνια εργασίας μπορεί να τα φτάσει ο ασφαλισμένος μόνο σε βαθύ γήρας, αν τα φτάσει. Οσοι σπουδάζουν, δεν μπορούν να μπουν στην αγορά εργασίας πριν από τα 25 τους χρόνια. Και με την ανεργία που πλήττει τους νέους, μπαίνουν πολύ αργότερα. Επίσης, η ανεργία πλήττει και τις μεγάλες ηλικίες, οπότε είναι πολύ δύσκολο να συμπληρώσει κανείς 40 χρόνια ασφαλισμένης εργασίας, όταν, μάλιστα, οργιάζει και η "μαύρη" εργασία. Τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα και με την απελευθέρωση των απολύσεων, με μειωμένη, μάλιστα, αποζημίωση (...) Πρόκειται για μέτρα που όχι μόνο ανάλγητοι, αλλά νοσηροί εγκέφαλοι σκέπτονται» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΤΟ ΖΟΥΜΙ: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί έναντι των δανειστών και των εταίρων της να υλοποιήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων (...) η υλοποίηση του προγράμματος θα δυσαρεστήσει και θα προκαλέσει εντονότατες αντιδράσεις από πλήθος κοινωνικών ομάδων και συντεχνιών. Αν η κυβέρνηση υποχωρήσει στις πιέσεις, μιας έστω ομάδας, δεν θα μπορεί πλέον να σταθεί με αξιοπιστία έναντι των υπολοίπων» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΚΑΙ Ο ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ: «Η επιμονή του πολιτικού συστήματος, του προέδρου της Βουλής προεξάρχοντος, για τη διατήρηση στον "ναό της Δημοκρατίας" μιας νησίδας προνομίων που δημιουργήθηκε με μεθόδους φαυλότητας, μόνον υπέρ της Δημοκρατίας δεν αποβαίνει» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ