Πέμπτη 27 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΣΥ
Φούσκωσαν τα χαράτσια στη Θεσσαλονίκη

Τη διοίκηση της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης «ΝΕΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ» καταγγέλλει η ΠΑΣΥ για το φουσκωμένο χαράτσι που επέβαλε στους αγρότες του Νομού.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της «ΝΕΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ» εφάρμοζε δικό της αυξημένο κοστολόγιο από αυτό της ΠΑΣΕΓΕΣ, προκειμένου οι αγρότες να ενεργοποιήσουν τα δικαιώματά τους.

«Ετσι, τονίζεται σε ανακοίνωση της ΠΑΣΥ, δε φτάνει που για την είσπραξη των δικαιωμάτων τους οι αγρότες, ιδιαίτερα οι φτωχοί που αναγκάζονται για να επιβιώσουν να κάνουν και άλλη δουλειά, πληρώνουν χαράτσι που φτάνει και πάνω από το 20% της επιδότησης που δικαιούνται, έγινε προσπάθεια να τους επιβληθεί επιπλέον χαράτσι, για χάρη της ουσιαστικά ανύπαρκτης και εχθρικής στους αγώνες της αγροτιάς "ΝΕΑΣ ΟΜΟΣΠΟΔΙΑΣ"».

Η ΠΑΣΥ καλεί τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες του Νομού να απαιτήσουν την επιστροφή των επιπλέον ποσών, αλλά και συνολικά του χαρατσιού που παράνομα επέβαλε η ΠΑΣΕΓΕΣ, να εντείνουν τους αγώνες τους ενάντια στις αντιαγροτικές πολιτικές κυβέρνησης - ΕΕ που σιγοντάρουν οι συμβιβασμένες και χρεοκοπημένες ηγεσίες.

«Μόνο οι μαζικοί αγώνες των μικρομεσαίων αγροτών σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα μπορούν να αποτρέψουν τον αφανισμό μας, να ανοίξουν το δρόμο για μια φιλοαγροτική και γενικότερα φιλολαϊκή ανάπτυξη της χώρας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωσή της.

  • Στη Δικαιοσύνη παρέπεμψε την Τρίτη η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης και Πιερίας, ύστερα από καταγγελίες ότι συνεταιρισμοί των δύο ΕΑΣ χρέωναν αδικαιολόγητα ποσά στους αγρότες για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης για το 2010 (σύστημα ΟΣΔΕ).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ