Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΠΟΥΡΟΥΝΤΙ
Επίθεση ανταρτών σε βελγικό αεροσκάφος

ΜΠΟΥΖΟΥΜΠΟΥΡΑ.-

Δύο επιβάτες αεροσκάφους της βελγικής αεροπορικής εταιρίας «Σαμπίνα» που εκτελούσε το δρομολόγιο από τις Βρυξέλλες στην πρωτεύουσα του Μπουρούντι, Μπουζουμπούρα, τραυματίστηκαν χτες τα ξημερώματα (τοπική ώρα) όταν αντάρτες της φυλής Χούτου πυροβόλησαν εναντίον του αεροπλάνου την ώρα που προσέγγιζε το αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τους επιβάτες, το αεροσκάφος τύπου «Αϊρμπάς - 300», με 150 επιβάτες και πλήρωμα, δέχτηκε πυρά καθώς πλησίαζε την πόλη στις 2 π.μ. τοπική ώρα. Ενας επιβάτης τραυματίστηκε στο χέρι από μία από τις σφαίρες, ενώ ένας δεύτερος πληγώθηκε από θραύσμα βλήματος.

Το αεροσκάφος, που επρόκειτο να μεταβεί από την Μπουζουμπούρα στο Ναϊρόμπι και να επιστρέψει στις Βρυξέλλες, προσγειώθηκε με ασφάλεια αλλά δε συνέχισε την πτήση του. Ωστόσο, δεν υπήρξε κανένα επίσημο σχόλιο από τις αρχές, ενώ στους δημοσιογράφους δεν επετράπη να συνομιλήσουν με επιβάτες.

Εκπρόσωπος της «Σαμπίνα» δήλωσε πάντως ότι σημειώθηκε ένα... «συμβάν» (!) στην πτήση που ανάγκασε την εταιρία να διακόψει τη συνέχισή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ