Πέμπτη 27 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΒΟΤΑ
Αντιδρούν στη διέλευση αγωγού

Κινητοποίηση ενάντια στη διέλευση αγωγού και κατασκευής μονάδας συμπίεσης φυσικού αερίου από την περιοχή της Πέρδικας στην Ηγουμενίτσα προς την Ιταλία πραγματοποίησαν χτες το πρωί στην Περιφέρεια Ηπείρου κάτοικοι από την Πέρδικα και τα Σύβοτα.

Οι διαδηλωτές, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, κατέφθασαν με λεωφορεία στα Γιάννενα, προχωρώντας αρχικά σε συμβολικό αποκλεισμό της Περιφέρειας Ηπείρου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέσα στην πόλη.

Οι κάτοικοι απαίτησαν να υλοποιηθούν στην πράξη οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για διέλευση του αγωγού σε άλλη περιοχή, καθώς το πέρασμά του από τα Σύβοτα θα αποτελέσει πλήγμα στην τουριστική δραστηριότητα και θα επιβαρύνει το περιβάλλον.

Στο πλευρό των κατοίκων βρέθηκε κλιμάκιο της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ καλώντας τους, μεταξύ άλλων, να βγάλουν τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα, να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα και την πολιτική που δίνει γη και ύδωρ στην τόνωση των κερδών του κεφαλαίου, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που αυτή δημιουργεί στις συνθήκες ζωής των κατοίκων και στο περιβάλλον. Να διεκδικήσουν μια άλλη πολιτική με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες που θα κατοχυρώνει και την Ενέργεια σαν κοινωνικό αγαθό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ