Πέμπτη 27 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μπόχα και σαπίλα

Οι λίστες με τους φοροφυγάδες που κάθε τρεις και λίγο δίνει στη δημοσιότητα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι υπαινιγμοί που δημοσιοποιούνται για διάφορες κατηγορίες φορολογουμένων, έχουν για μοναδικό στόχο την παραπλάνηση των εργαζομένων, τη σύγχυση λαϊκών συνειδήσεων, τον αποπροσανατολισμό. Το γεγονός και μόνο ότι μια πολύ μικρή δράκα - με ονόματα και διευθύνσεις - έχει καταφέρει να φεσώσει την Εφορία με δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, είναι απόλυτα ενδεικτικό και της κατάστασης που έχουν διαμορφώσει οι κυβερνήσεις, και οι μηχανισμοί που έχουν στήσει.

Και να σημειώσουμε ότι οι «ληξιπρόθεσμες οφειλές» τους δεν αποτελούνται μόνον από φόρους. Μεγάλο μερίδιο σε αυτές έχουν και οι κρατικές επιδοτήσεις που δόθηκαν στην πλουτοκρατία και μέσω των λεγόμενων αναπτυξιακών νόμων, υποτίθεται για επενδύσεις, θέσεις εργασίας κ.ο.κ. και που βέβαια όπως διαπιστώθηκε έγιναν οτιδήποτε άλλο, όπως για παράδειγμα καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού.

Και έρχεται τώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, οι τιμωροί υποτίθεται των φοροφυγάδων, και τους χορηγεί νέα εξοργιστικά προνόμια, για να επανεισάγουν στη χώρα τα κλεμμένα. Ετσι με την κατάπτυση νομοθετική ρύθμιση για τον «επαναπατρισμό κεφαλαίων», εκχωρεί σε αυτούς και άλλους πλουτοκράτες καθεστώς φορολογικής ασυλίας και αμνηστίας. Στόχος τους, λένε, είναι η ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος, η οικονομική «ανάπτυξη», η ενίσχυση των «επενδύσεων».

Αυτό είναι το σύστημά τους, και επόμενα είναι απόλυτα «λογικό» να δημιουργεί και αναπαράγει και τέτοιου είδους συμφύσεις με τα τρωκτικά του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου. Είναι αυτοί οι ίδιοι που καμώνονται τους έκπληκτους και τους ανήξερους για τα φαινόμενα και τις εκδηλώσεις του εκμεταλλευτικού συστήματος που υπηρετούν και διαχειρίζονται. Σκέτη μπόχα.

Το αίτιο της μπόχας όμως που βγαίνει δεν είναι απλά οι φοροφυγάδες, ούτε η περιβόητη «κακοδιαχείριση» στην οποία προσπαθούν να την αποδώσουν. Η μπόχα πηγάζει από την όλο και πιο έντονη σαπίλα του ίδιου του συστήματος που υπηρετούν, του ίδιου του καπιταλισμού και των εκμεταλλευτικών σχέσεων που αναπαράγει.


Α. Σ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπουλη προπαγάνδα (2013-01-09 00:00:00.0)
Οι «αντιμνημονιακές» και οι αντιΚΚΕ κραυγές του Τράγκα (2012-02-01 00:00:00.0)
Υπουλη τακτική (2010-05-22 00:00:00.0)
Η «επιστημοσύνη» στην υπηρεσία του καπιταλισμού (2009-03-19 00:00:00.0)
Ρήξη με την αστική πολιτική (2008-01-24 00:00:00.0)
Αγία ...αυτοκάθαρση (2005-02-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ