Παρασκευή 28 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Νέες απειλές από το Ισραήλ

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Ακόμη και διά της βίας,τα πλοιάρια των οργανώσεων που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια θα απομακρυνθούν από τα χωρικά ύδατα της Λωρίδας της Γάζας, διεμήνυσαν, χτες, οι ισραηλινές δυνάμεις. Το ισραηλινό ναυτικό έχει, ήδη, πάρει θέσεις για να τα υποχρεώσει να κατευθυνθούν προς το ισραηλινό λιμάνι του Ασντότ, όπου, μάλιστα, έχουν στηθεί και σκηνές για να κρατηθούν οι ακτιβιστές.

Οπως δηλώνεται, όσοι από τους περίπου 700 συμμετέχοντες έχουν ισραηλινή υπηκοότητα θα συλληφθούν, όσοι έχουν παλαιστινιακή θα ανακριθούν από τις μυστικές υπηρεσίες εσωτερικού - Σιν Μπετ - και όσοι είναι ξένης υπηκοότητας θα απελαθούν. Οσο για τους τουλάχιστον 10.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας και οικοδομικών υλικών που μεταφέρουν τα εννιά πλοιάρια, οι ισραηλινές αρχές υποστηρίζουν ότι, αφού ελεγχθούν και διαπιστωθεί ότι δεν εμπεριέχει κανένα προϊόν που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τη «Χαμάς» κατά του Ισραήλ, θα παραδοθούν στον ΟΗΕ για να διανεμηθούν στη Λωρίδα.

Η ισραηλινή πλευρά κατήγγειλε τους διοργανωτές της διεθνούς αποστολής βοήθειας ότι αγνόησαν τις αλλεπάλληλες ισραηλινές συστάσεις να μεταφέρουν τη βοήθεια στο Ισραήλ ή στην Αίγυπτο.

Μεταξύ των 700 ακτιβιστών βρίσκονται υπήκοοι από 50 χώρες, βουλευτές ευρωπαϊκών χωρών, Αμερικανοί πρώην διπλωμάτες και Νομπελίστες.

Κατηγορούνται ως κατάσκοποι

Κατηγορίες για κατασκοπία υπέρ της «Χεζμπολάχ» απήγγειλαν χτες, δικαστήρια της Χάιφα και της Ναζαρέτ στους Ισραηλινούς Αραβες Αμίρ Μακχούλ και Ομάρ Σαγίντ, αντιστοίχως, που συνελήφθησαν στα τέλη Απρίλη. Ο Μακχούλ είναι πρόεδρος της «Ενωσης Οργανώσεων Βάσης της Αραβικής Κοινότητας» και αδελφός του στελέχους του ΚΚ Ισραήλ Ισάμ Μακχούλ, και ο Σαγίντ είναι βουλευτής του αραβικού κόμματος «Μπάλαντ». Το Νομικό Κέντρο για τα Δικαιώματα της Αραβικής Μειονότητας - Αντάλα - που έχει αναλάβει την υπεράσπισή τους κατήγγειλε ότι οι «δήθεν» ομολογίες τους αποσπάστηκαν κάτω από βασανιστήρια και απεχθείς τακτικές ανάκρισης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ