Παρασκευή 28 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ξεδιάντροπη και κυνική απειλή σε βάρος των ναυτεργατών

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Με ανακοίνωσή του, για την πρόκληση των εκπροσώπων των μεγαλεμπόρων Αθήνας - Πειραιά σε βάρος των ναυτεργατών, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ υπογραμμίζει:

«Η προκλητική ανακοίνωση - κάλεσμα που εξέδωσαν οι εκπρόσωποι των μεγαλεμπόρων της Αθήνας και του Πειραιά σχετικά με την υποδοχή του κρουαζιερόπλοιου - κάτεργου ΖΕΝΙΘ, τη μέρα που τα σωματεία των ναυτεργατών έχουν προκηρύξει απεργία, αποτελεί πράξη κήρυξης πολέμου σε βάρος των εργατών στο λιμάνι.

Είναι η πρώτη φορά που τόσο ξεδιάντροπα και κυνικά εργοδοτικοί εκπρόσωποι απειλούν εργαζόμενους, αξιώνοντας να δεχτούν τη μαύρη εργασία. Που στρέφονται κατά του δικαιώματος της απεργίας.

Οι εκπρόσωποι των μεγαλεμπόρων με αυτές τις ενέργειες εκφράζουν τα συνολικά συμφέροντα και την επιθετικότητα της τάξης τους (μεγαλοεφοπλιστών, μεγαλοξενοδόχων). Δε στρέφονται μόνο κατά των ναυτεργατών και των εργαζομένων αλλά και των μικρών εμπόρων και επαγγελματοβιοτεχνών. Είναι γελασμένοι, αν πιστεύουν ότι μπορούν με ψέματα και συκοφαντίες να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους και τους μικρούς εμπόρους και βιοτέχνες, επειδή έχουν την υποστήριξη της κυβέρνησης και των ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Η προστασία του τουρισμού είναι πρόσχημα. Ενδιαφέρονται μόνο για την προστασία των υψηλών κερδών τους. Ο τουρισμός δε μειώνεται γιατί οι εργαζόμενοι έχουν υψηλούς μισθούς, αλλά γιατί η καπιταλιστική κρίση και η πολιτική που φορτώνει τις συνέπειές της στους λαούς της Ευρώπης καταργεί το δικαίωμα των εργαζομένων στις διακοπές.

Οι μικροί έμποροι και αυτοαπασχολούμενοι πρέπει πρώτοι από όλους να καταδικάσουν το ρόλο των εκπροσώπων των μεγαλεμπόρων και να πάρουν ενεργή θέση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους ναυτεργάτες και συνολικά στο κίνημα των εργαζομένων.

Από αυτούς ζούνε οι μικροί έμποροι και αυτοαπασχολούμενοι, έχουν τον ίδιο εχθρό με τους εργαζόμενους: Τους επιχειρηματικούς ομίλους που θέλουν από τη μία να γίνει ακόμα πιο φθηνή η εργατική δύναμη και από την άλλη να τους εκτοπίσουν από την αγορά και την παραγωγή.

Ολοι οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές δυνάμεις πρέπει να σταθούν στο πλευρό των ναυτεργατών, για να μην περάσει η τρομοκρατία και οι συκοφαντίες των εργοδοτών και της κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ