Παρασκευή 28 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Γκρεμίζει τα πάντα στο παρασκήνιο των σκανδάλων

Ερχονται τις επόμενες μέρες τα νομοσχέδια για Εργασιακά και Ασφαλιστικό, μαζί και το νέο πακέτο των ιδιωτικοποιήσεων

Οι εργαζόμενοι και ο λαός πρέπει να δουν πίσω από τη σκανδαλολογία κυβέρνησης - ΝΔ και να παλέψουν ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που επιβάλλει η στρατηγική τους

Motion Team

Οι εργαζόμενοι και ο λαός πρέπει να δουν πίσω από τη σκανδαλολογία κυβέρνησης - ΝΔ και να παλέψουν ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που επιβάλλει η στρατηγική τους
Πίσω από τα φώτα της συζήτησης για τα υπαρκτά σκάνδαλα, η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη τη λυσσαλέα αντιλαϊκή επίθεση που έχει σχεδιάσει με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Σύμφωνα και με το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε στο τελευταίο άτυπο υπουργικό συμβούλιο, στις αρχές Ιούνη η κυβέρνηση προχωρά στην κατάθεση νέων αντιδραστικών νομοσχεδίων για τα Εργασιακά και το Ασφαλιστικό, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο της άμεσης μεταφοράς των τροφίμων και των φαρμάκων στον υψηλό συντελεστή 23% του ΦΠΑ από 11% που βρίσκονται σήμερα.

Χτες, έγινε συνάντηση Παπανδρέου - Λοβέρδου για το Ασφαλιστικό, στην οποία επιβεβαιώθηκε ότι το προωθούμενο νομοσχέδιο θα αποτελεί πιστό αντίγραφο του μνημονίου κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ. Από αυτή τη σκοπιά θεωρούνται δεδομένα η υποχρεωτική εργασία για 40 χρόνια για να κατοχυρώνεται το δικαίωμα στη σύνταξη, ελάχιστο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης τα 60 χρόνια και δραστική μείωση των συντάξιμων αποδοχών. Στο αντίστοιχο αντεργατικό νομοσχέδιο, η κυβέρνηση θα συμπεριλάβει το χτύπημα στους κατώτατους μισθούς, την απελευθέρωση στο όριο των απολύσεων και τη μείωση των αποζημιώσεων απόλυσης.

Ταυτόχρονα, την ερχόμενη βδομάδα έρχεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών - γυναικών στο δημόσιο τομέα και θα επιφέρει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών από 5 μέχρι 17 χρόνια, σταδιακά από την 1/1/2011 μέχρι το 2013 και μετατροπή της Κοινωνικής Ασφάλισης των δημοσίων σε επαγγελματική. Με το ίδιο νομοσχέδιο, από το 2013 όσοι εργαζόμενοι αναλαμβάνουν εργασία στο Δημόσιο θα ασφαλίζονται στο ΙΚΑ.

Παράλληλα, προχωράει και η προετοιμασία του πακέτου των επόμενων ιδιωτικοποιήσεων, της παραπέρα δηλαδή παράδοσης της περιουσίας του λαού στο μεγάλο κεφάλαιο. Το πρόγραμμα της παραπέρα «αποκρατικοποίησης» ή της σύμπραξης με μεγάλες πολυεθνικές, που θα ξεδιπλώσει στο επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, αφορά στη ΔΕΠΑ ΑΕ (φυσικό αέριο), στη ΔΕΗ, στη ΛΑΡΚΟ, στην ΕΥΑΘ ΑΕ, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», στα περιφερειακά αεροδρόμια, στον ΟΣΕ, στα ΕΛΤΑ, στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης, στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις και στα Καζίνο που βρίσκονται ακόμα υπό κρατικό έλεγχο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ