Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
Στην πρώτη γραμμή της πάλης

Στην απεργιακή συγκέντρωση, στις 7 Δεκέμβρη, στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, καλούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο νομό όλους τους εργαζόμενους της περιοχής, τονίζοντας στην ανακοίνωσή τους: «Ευθύνη όλων μας είναι η επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων. Δώστε αγωνιστικά και μαχητικά το "παρών". Στείλτε μήνυμα δυνατό στην κυβέρνηση και την εργοδοσία. Υπερασπίστε το 8ωρο, την πλήρη απασχόληση, τον περιορισμό των απολύσεων, τις ασφαλιστικές κατακτήσεις».

Στην ανακοίνωση εντοπίζονται οι κυριότερες ανατροπές δικαιωμάτων που προωθούνται μέσα από το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και σημειώνεται: «Αυτό το νομοσχέδιο δεν επιδέχεται καμία βελτίωση και συνεπώς, οι συνδικαλιστικές και πολιτικές δυνάμεις που διατείνονται ότι μέσα στα αρνητικά του έχει και τα θετικά του και ότι επιδέχεται διορθώσεις απλά ρίχνουν νερό στο μύλο της κυβέρνησης και νομιμοποιούν την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική της. Στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι η ένταση της εκμετάλλευσης, το χτύπημα της συλλογικής δράσης, η παραπέρα αύξηση των κερδών της πλουτοκρατίας».

Σε άλλο σημείο, τονίζεται: «Οι πλειοψηφίες των διοικήσεων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έχουν τεράστιες ευθύνες εμμένοντας στη χρεοκοπημένη και επικίνδυνη τακτική της κοινωνικής συναίνεσης και των ψευτοδιαλόγων. Προβάλλουν το ψευτο35ωρο, συναλλάσσονται με την κυβέρνηση και τους εργοδότες για το ψευτο35ωρο, συναινώντας στην κατάργηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου».

Σχετικά με το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, τονίζεται ότι η πλειοψηφία της διοίκησής της έχει τεράστιες ευθύνες. «Στις πρόσφατες συνεδριάσεις του ΔΣ, ενώ στα λόγια συμφωνεί ότι αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί, όταν έρχεται η ώρα των έργων αρνείται πεισματικά να πάρει οποιοδήποτε μέτρο για την επιτυχία της απεργίας. Με την πρακτική της φρενάρει συστηματικά τις όποιες αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων και μεταφέρει τις ευθύνες αποκλειστικά σ' αυτούς».

Τέλος, σημειώνει ότι «οι κρίσιμες εξελίξεις από τη συντονισμένη και ολομέτωπη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι, η απαίτηση κλιμάκωσης του αγώνα, τονίζουν την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, των δυνάμεων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πάλης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ