Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η «Αγία Ελένη» τρομοκρατεί

Ασυδοσία και τρομοκρατία επικρατεί στην ιδιωτική κλινική «Αγία Ελένη», στο κέντρο του Πειραιά. Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Εργαστηρίων, Γηροκομείων, Οίκων Ευγηρίας, Διαγνωστικών Κέντρων και συναφών χώρων, στη συγκεκριμένη κλινική - ιδιοκτησίας των αδερφών «Γιαννιώτη ΕΠΕ» - οι εργοδότες χρωστούν στους εργαζόμενους από 500.000 δραχμές μέχρι και δύο εκατομμύρια, ενώ έχουν φτάσει σε σημείο να απολύσουν εργαζόμενη που γράφτηκε στο σωματείο.

«Η έλλειψη προσωπικού είναι φανερή σε κάθε επισκέπτη με όλες τις συνέπειες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση του Σωματείου. «Η κατάσταση», συνεχίζει η ανακοίνωση, «είναι άσχημη για τους εργαζόμενους, ενώ τα θύματα είναι και οι ασθενείς οι ίδιοι, πολλοί από τους οποίους είναι βαριά περιστατικά».

Ταυτόχρονα, στην προσπάθειά της η εργοδοσία να σταματήσει τις όποιες διεκδικήσεις των εργαζομένων - ιδιαίτερα για τα οφειλόμενα - προχώρησε στην απόλυση της εργαζόμενης Στέλλας Καλαμάρη, μόλις πληροφορήθηκε ότι γράφτηκε στο κλαδικό της σωματείο και απειλεί ακόμη και τις υπόλοιπες εργαζόμενες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ