Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΜΕΤΑΞΑ»
Εργάτης έπεσε από 10 μέτρα ύψος!

Τραγικό θάνατο βρήκε ο 27χρονος Βούλγαρος εργάτης Γκοπάν Βετζελίγκ, όταν στην προσπάθειά του να καθαρίσει τζάμια έπεσε στο κενό! Ανύπαρκτα τα μέτρα προστασίας. Σοβαρές οι ευθύνες του εργολάβου και της διοίκησης του Νοσοκομείου

Με τη ζωή του πλήρωσε ένας 27χρονος Βούλγαρος εργάτης την πλήρη ασυδοσία που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία, με τις «εταιρίες» καθαρισμού - πολλές από αυτές «μαϊμού» - που αναλαμβάνουν την καθαριότητα των νοσοκομείων. Ο άτυχος εργάτης Γκοπάν Βετζελίγκ έπεσε από την ταράτσα που βρίσκεται στην είσοδο του νοσοκομείου από το ύψος του πρώτου ορόφου, ύψος περίπου 10 μέτρων, σε ακάλυπτο χώρο και πέθανε ακαριαία! Στην ταράτσα βρίσκονταν μόνο ο κουβάς και τα σύνεργα καθαρισμού του άτυχου εργάτη, ούτε ένα προστατευτικό κάγκελο, ούτε ένα μέτρο που να διασφαλίζει την προστασία της ζωής του!

Το τραγικό συμβάν έγινε γύρω στη 1.10 το μεσημέρι και όσο και αν προσπάθησε ο πρόεδρος του Νοσοκομείου, Δ. Βασιλόπουλος, να αποδείξει ότι το Νοσοκομείο δεν έχει καμία ευθύνη, αλλά το δυστύχημα οφείλεται σε στραβοπάτημα του ίδιου του εργάτη, διαψεύδεται. Η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει σοβαρές ευθύνες, καθώς, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο εργάτης δεν ήταν γραμμένος σε καμία κατάσταση του εργολάβου που αναλαμβάνει τον καθαρισμό και δίνει στο νοσοκομείο. Στην προκειμένη περίπτωση ο εργολάβος είναι ο Αντ. Φάκος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο εργολάβος λέγεται ότι είχε αναθέσει (!) σε άλλον εργολάβο τον συγκεκριμένο καθαρισμό, καθώς και ότι μαζί με τον άτυχο εργάτη δούλευε και η γυναίκα του, γεγονός το οποίο αποσιωπήθηκε από τη διεύθυνση του Νοσοκομείου!

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η διεύθυνση του Νοσοκομείου πρέπει να έχει στα χέρια της καταστάσεις προσωπικού των εργαζομένων που απασχολεί ο εργολάβος, σε αίτημά μας προς τον πρόεδρο του Νοσοκομείου να μας δοθούν πληροφορίες σχετικά με την εταιρία καθώς και τα τηλέφωνά της να επικοινωνήσουμε, απάντησε ότι το μόνο που γνωρίζει είναι το όνομα του εργολάβου.

Το κύκλωμα των εταιριών καθαρισμού στα δημόσια νοσοκομεία παίρνει μεγάλες διαστάσεις, καθώς ο έλεγχος σ' αυτές είναι ανύπαρκτος, με αποτέλεσμα η εκμετάλλευση των εργαζομένων και η ασύδοτη δράση αυτών των εταιριών να εντείνονται καθημερινά. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση εργαζομένου στο Νοσοκομείο ότι «αν ήταν μόνιμος υπάλληλος θα μπορούσε να πει και όχι. Αλλά όταν έχεις ανάγκη το μεροκάματο υποκύπτεις στις ορέξεις του κάθε εργολάβου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ