Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Σύγκρουση και ρήξη με τις αντεργατικές επιλογές

  Στην απεργία και στην προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Κάνιγγος, κάλεσε τους εργαζόμενους στα έργα του μετρό κλιμάκιο συνδικαλιστών οικοδόμων

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων μιλά στους εργαζόμενους
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων μιλά στους εργαζόμενους
Στο εργοτάξιο της «Αττικό Μετρό», στα έργα αρχαιολογικής εκσκαφής, περιόδευσαν χτες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Α. Ζαζόπουλος, με μέλη της διοίκησης του Παραρτήματος Μετρό. Οι συνδικαλιστές ζήτησαν από τους οικοδόμους να μετατρέψουν τον ψίθυρό τους σε κραυγή, να βγουν στο πολιτικό και κοινωνικό προσκήνιο και ν' ανατρέψουν την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Μεγάλη η αγωνία των εργαζομένων για το «αν θα μείνουν άνεργοι μετά το τέλος του έργου», παράπονα για «άνιση αντιμετώπιση των εργατών σε θέσεις δουλιάς, βάρδιες κι ό,τι σημαίνει αυτό μισθολογικά».

Το λόγο πήρε πρώτα το μέλος της διοίκησης του Παραρτήματος Γ. Νιέρης και κάλεσε τους εργάτες να κατέβουν αύριο, την ημέρα της απεργίας, ενωμένοι στους δρόμους. «Κάτω από το πανό του Παραρτήματος να διαδηλώσουμε ενάντια στη γενικευμένη επίθεση στις κατακτήσεις και στα δικαιώματά μας».

Ο Α. Ζαζόπουλος τόνισε ότι το Νομοσχέδιο πρέπει ν' αποσυρθεί στο σύνολό του και κάλεσε τους εργάτες, έχοντας εμπιστοσύνη στην τάξη τους, να βγούνε ενωμένοι στους δρόμους: για αναμέτρηση, σύγκρουση και ρήξη με τις αντεργατικές πολιτικές. «Το Νομοσχέδιο βάζει δυναμίτη στη σημαντικότερη κατάκτηση της εργατικής τάξης, το 8ωρο. Προσπαθώντας να μπερδέψουν τους εργαζόμενους μιλάνε για διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Στην ουσία ο εργοδότης θ' απασχολεί τον εργαζόμενο για όσες ώρες θέλει, σύμφωνα με τις ανάγκες του. Από τη μία πολλαπλασιάζεται η εκμετάλλευση του εργάτη κι από την άλλη πολλαπλασιάζεται το κέρδος του εργοδότη» και συνέχισε: «Η κυβέρνηση, με το σιγοντάρισμα και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιτίθεται σ' όλο το φάσμα των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Ερχεται και το νομοσχέδιο για την πλήρη διάλυση του ασφαλιστικού. Σε λίγο καιρό, η πλειοψηφία των εργαζομένων θα είναι ανασφάλιστοι και όσοι έχουν λεφτά θ' ασφαλίζονται σε ιδιωτικές εταιρίες, όπως στην Αμερική».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το μεταναστευτικό ζήτημα, επισήμανε: «Η αντιπαράθεση γίνεται με τις κυβερνήσεις κι όχι μεταξύ Ελλήνων και ξένων εργατών. Μαζί αγωνιζόμαστε στα εργοτάξια. Μαζί να πάμε, ενωμένοι να εκφράσουμε τη δύναμή μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ