Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
«Είναι ταξικά αδέρφια μας»

  Με επιτυχία έληξαν οι τριήμερες εκδηλώσεις του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη

Με τη συμμετοχή τριών περίπου χιλιάδων Ελλήνων και μεταναστών πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο στους χώρους του λιμανιού της Θεσσαλονίκης οι εκδηλώσεις του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ, που διοργάνωσε για τρίτη συνεχή χρονιά η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης. Το ενδιαφέρον συγκέντρωσαν οι συζητήσεις σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργεί στους μετανάστες η αντιμεταρρύθμιση στη δημόσια υγεία, για την οποία μίλησε ο Θ. Σδούκος εκ μέρους της ΕΝΙΘ. Για τα ζητήματα εκπαίδευσης των παιδιών των μεταναστών μίλησε ο εκπαιδευτικός Δ. Καπέτης, ενώ στα εργασιακά ζητήματα και στην ανάγκη ταξικής ενότητας Ελλήνων και αλλοδαπών εργαζομένων αναφέρθηκε ο Θ. Κυριακίδης, γενικός γραμματέας του ΕΚΘ. «Οι αλλοδαποί εργαζόμενοι, οι μετανάστες αποτελούν τμήμα της εργατικής τάξης της χώρας μας, είναι ταξικά μας αδέλφια, είναι μαζί μας στην ίδια θέση σαν εκμεταλλευόμενοι από το ίδιο το κοινωνικοοικονομικό σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να πιέσει την κυβέρνηση για ουσιαστική νομιμοποίηση όλων των αλλοδαπών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας», τόνισε ο Θ. Κυριακίδης.

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία μουσικών συγκροτημάτων από την Αλβανία, την Αφρική και την Τουρκία. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η εξαιρετική παρουσία και ερμηνεία της Σαββίνας Γιαννάτου σε γνωστά της τραγούδια και φωνητικούς αυτοσχεδιασμούς.

Προβλήματα στην προσέλευση πολλών μεταναστών προκάλεσαν η προκλητική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων έξω από το χώρο των εκδηλώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ