Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Κυβερνητική αδιαλλαξία

Αμετακίνητη στις θέσεις της, σχετικά με το νομοσχέδιο για το «Πρόγραμμα Πολιτεία», παραμένει η κυβέρνηση. Σε χτεσινή συνάντηση με τη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ «ξεκαθαρίστηκε» από την υπουργό Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Β. Παπανδρέου ότι το νομοσχέδιο... βοηθά τη Δημόσια Διοίκηση, την εκσυγχρονίζει και γενικά βάζει τάξη.

Ακόμα περισσότερο η υπουργός τόνισε ότι στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι δε θα συμφωνήσουν σε κάποιο μέτρο, όπως την απογευματινή εργασία, «θα το επιβάλλει η υπηρεσία». Από την πλευρά της η πλειοψηφία της διοίκησης, η ΠΑΣΚ, αναλώθηκε στο θέμα της ανάγκης διαλόγου και βελτιώσεων του νομοσχεδίου.

Λίγο πριν, είχε συνεδριάσει η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, με θέμα το νομοσχέδιο, το οποίο αφορά τις νεοφιλελεύθερες αναδιαρθρώσεις στη δημόσια διοίκηση. Η «αποτελεσματική δημόσια διοίκηση» και η «βελτίωση των υπηρεσιών προς τον πολίτη» χρησιμοποιούνται ως προμετωπίδα για να κρυφτεί η ουσία, δηλαδή η κατεδάφιση των κατακτήσεων των δημοσίων υπαλλήλων, η μέτρηση της «αποδοτικότητάς» τους, η σύνδεση μισθού - παραγωγικότητας, η ελαστικοποίηση του ωραρίου και η καθιέρωση της μερικής απασχόλησης. Ετσι σιγά - σιγά μετατρέπονται κάτω από την απειλή πειθαρχικών διώξεων σε αφοσιωμένους υπαλλήλους του συστήματος.

Στα παραπάνω, η πλειοψηφία της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ και ειδικά η παράταξη της ΠΑΣΚ θεωρεί ότι μπορούν να γίνουν διορθωτικές κινήσεις και να πιεστεί η κυβέρνηση προς αυτή την πλευρά. Η ΕΣΑΚ - Δημοσίου κατέθεσε πρόταση γι' απόσυρση του νομοσχεδίου. Στο «διά ταύτα» συμφώνησαν και οι παρατάξεις ΔΑΚΕ και Αυτόνομη Παρέμβαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ